Verkkokauppa

Verkkokaupan perustaminen minibudjetilla – 7 kohdan opas

Kirjoittanut:

-

Terve.

Kiinnostaisiko verkkokaupan perustaminen pienellä budjetilla?

Jos olet aivan nollasta aloittamassa, tämä artikkeli on lähinnä sinulle. Nämä ovat omia kokemuksia, havaintoja, ja mielipiteitä aiheesta, joista toivon mukaan saat jotain uutta ajateltavaa.

Tänä päivänä sen oman nettikaupan pystyttäminen onnistuu helposti, vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta koodaamisesta tai ylipäätään sen syvällisempää tietoteknistä osaamista.

Vaikeampi osuus on puolestaan sitten liikenteen saaminen kauppaan (markkinointi) ja kävijöiden konvertoiminen maksaviksi asiakkaiksi.

Artikkeli on jaettu 7 osaan:

 1. Yleistä
 2. Verkkokaupan perustaminen ilmaiseksi (väliaikaisratkaisu)
 3. Ammattimaisen verkkokaupan perustaminen (jopa alle 30 €/kk kuluilla)
 4. Mistä tuotteet?
 5. Muut käytännön asiat
 6. Perustamisen jälkeen työ alkaa: markkinointi
 7. Tärkeintä on aloittaa + loppusanat

 

1. Yleistä

Ensin muutamia ajatuksia, jos olet aloitteleva yrittäjä/verkkokauppias.

Monelle yrityksen, ja tässä tapauksessa verkkokaupan perustaminen voi olla sen verran iso “möykky” ja iso pala purtavaksi, että moni ei edes lopulta aloita. Mitä enemmän asiaan perehtyy, sitä enemmän ilmenee kaikkea byrokraattista skeidaa, joka useimmiten lannistaa yrittäjyydestä haaveilevan. Tässä artikkelissa yritän madaltaa tuota aloittamisen kynnystä mahdollisimman paljon (tästä lisää mm. 5. kohdassa).

Entä mitä kaupassa kannattaa myydä?

Kannattaa muistaa, että ihminen on aika kylmästi toimiva eliö: se ostaa yleensä sieltä mistä halvimmalla/helpoiten saa. Eli kannattaakin pohtia mitä sinä voit myydä, jota Verkkokauppa.comit, Amazonit ja muut jätit eivät jo myy halpaan hintaan.

Ehkä sinulla on joku vallankumouksellinen uusi sähkökäyttöinen lumikola tai olet vaatesuunnittelija ja haluat myydä omia tuotteitasi. Eli jotain erikoisempaa kuin perus markettitavara.

Ja toisaalta. Ei sen tarvitse olla mitään mediaseksikästä. Se voi olla ihan vain polttopuuta myyvä verkkokauppa, joka tarjoaa kotiinkuljetusta jollain tietyllä alueella.

Täytyy myös mainita, että yleensä kannattaa etsiä tuote, jolle on jo valmiiksi kysyntää. Erilaisten tuotteiden/asioiden kysyntää voi selvittää esimerkiksi Googlen avulla. Mitä suomalaiset etsivät Googlen kautta?

Tässä muutama esimerkkisana, jotka syötin Googlen Adwordsiin:

Adwords kysyntä tuotteille

Eli esimerkiksi muumimukit -sanalla haetaan 10-100 tuhatta kertaa Suomessa kuukaudessa (Google ei nykyään ilmoita kovin tarkkaan näitä lukemia).

Tämä on melko raaka tapa nähdä kysyntää tietyille sanoille/tuotteille. On paljon helpompaa lähteä täyttämään kysyntää kuin kokonaan tyhjästä luoda tarvetta jollekin uudelle tuotteelle. Toki jälkimmäinenkin voi toimia ja jos tuote on oikein erikoinen, saattaa se jopa mennä viraaliksi sosiaalisessa mediassa tai jopa “oikeassa” mediassa:

Esim. Squatty Potty tai kotimaisena esimerkkinä Teatiamon valmistamat puiset dildot (ja tätä nykyä myös muut alan design-lelut). Teatiamo on ollut esillä lähes kaikissa suurimmissa suomalaisissa medioissa, eli tekemällä jotain erikoista voidaan saada verkkokaupalle lentävä lähtö!

Yhteenveto: pyri löytämään tuote, jota ihmiset jo haluavat tai luo jotain kokonaan uutta.

 

2. Verkkokaupan perustaminen ilmaiseksi

Onko sinulla jokin yksi tuote – vaikkapa painatit 100 kirjaa, joiden myynnin haluat organisoida kätevästi jo valmiiksi olemassa olevalle yleisöllesi? Kenties sinulla on blogi ja haluat vain sivutoimisesti myydä paria tuotetta?

Tällöin suosittelen perustamaan ilmaisen verkkokaupan Holviin. Sen saat pystyyn muutamassa minuutissa ja sinulla on heti käytössäsi suomalaisten pankkien maksutavat (se yleisin tapa maksaa Suomessa).

Jos asiakaskuntasi on ulkomailla, voit kokeilla myös Tictail.comia.

Tictailia voi päivittää maksullisilla lisäosilla ja laajentaa “ihan oikeaksi” verkkokaupaksi, mikäli kauppa alkaa kulkemaan. Heillä on oma ikään kuin “App Store”, josta voi ladata erilaisia maksullisia lisäosia. Esimerkiksi jos haluat kytkeä oman verkkotunnuksen kauppaasi, maksaa kyseinen lisäosa $1,50 kuukaudessa (domainin rekisteröimishinta tietty erikseen, n. 10 € / vuosi).

Ilmaiseksi saat kytkettyä esimerkiksi Visan, Mastercardin ja PayPalin maksutavoiksi.

Tictailissa on tätänykyä myös oma markkinapaikkansa, jossa on erityisesti muotiin, taiteeseen ja sisustukseen liittyviä tuotteita. Eli voit oman Tictail-verkkokauppasi ohella laittaa tuotteet myyntiin markkinapaikalle (joka tavoittaa enemmän ihmisiä), jolloin Tictail ottaa välistä komission.

Ilmainen verkkokauppa on tosin aina hieman epäammattimaisen näköinen, eikä sitä välttämättä saa personoitua ja brändättyä omannäköiseksi.

Esimerkiksi verkkotunnus on Holvissa tällainen: https://holvi.com/shop/sinun-kauppasi-nimi

 

Yhteenveto: Jos haluat nopeasti myydä muutamaa tuotetta (eikä kaupan brändäämisellä ja ulkoasulla ole vielä väliä), perusta ilmainen verkkokauppa Holviin (Suomi) tai Tictailiin (ulkomaat).

 

3. Ammattimainen verkkokauppa alkaen n. 30 € / kk

Tässä muutamia poimintoja verkkokauppa-alustoista pienen budjetin verkkokauppiaille:

Shopify, Finqu, Mycashflow -verkkokauppa-alustat

Ammattimaisen ja tyylikkään näköisen verkkokaupan perustaminen onnistuu melko helposti ja edullisesti Shopifylla. Se on tiettävästi maailman tunnetuin pilvipalveluna toimiva verkkokauppa-alusta. Sitä käyttävät myös sellaiset isot brändit kuten Budweiser ja Los Angeles Lakers -NBA-joukkue.

Kustannukset jäävät kauppaan kytkettävistä maksutavoista riippuen joko alle 30 euroon tai noin 100 euroon:

Jos sinulle riittää maksutavoiksi Visa, Mastercard ja PayPal, tällöin selviät pelkästään Shopifyn peruspaketilla, eli 29 dollarin kuukausimaksulla. Stripe-maksunvälittäjän voit kytkeä ilman juoksevia kuukausimaksuja (Visa, Mastercard..)

Suomalaisten pankkien verkkopankkimaksut kun halutaan mukaan, se onnistuu esimerkiksi Paytrailin avulla. Sen juoksevat kulut ovat käsittääkseni 59 € / kk + ALV luokkaa. Toinen vaihtoehto on Maksuturva.

Shopifyn hintaan kuuluu sivuston hostaus heidän palvelimella sisältäen SSL-suojauksen koko sivustollesi. Tarkoittaa siis, että osoiterivillä lukee “https://..”, joka tekee sivustosta turvallisemman ja antaa asiakkaille luotettavamman kuvan. Päälle joudut ostamaan ainoastaan verkkotunnuksen, eli esim. mun-kauppa.com (joka maksaa yleensä alkaen n. 10 euroa / vuosi).

Kotimaisia vaihtoehtoja on esim. Finqu tai Mycashflow. Finqu edullisempi ja alkuun pääsee 30 € / kk -paketilla. Kannattaa tutustua ja kokeilla mikäli se sopii omaan käyttöön.

Shopify on mielestäni paras vaihtoehto, mikäli arvostat yksinkertaista, selkeää ja modernia kaupan ulkoasua, eli jos myyt esim. muotia tai muita lifestyle-tuotteita. Siinä on myös todella selkeä checkout-sivu, jossa nappien sijainnit ja käyttökokemus on viimeisen päälle konversio-optimoitu. Esim. Finqun esimerkkikauppoja kun katsoin, siellä oli muutamia kömpelyyksiä havaittavissa, joten se ei tarjoa aivan yhtä sulavaa shoppailukokemusta asiakkaille.

Jos satutte Finqulla lukemaan tätä, niin rekrytoikaa niiden suomalaisten insinöörien lisäksi hipstereitä ja UX/UI-eksperttejä palvelukseenne, niin palvelustanne tulee yhtä tyylikäs ja helppokäyttöinen kuin Shopify.

 

WordPress + WooCommerce

Mikäli sinulla on jo WordPress-blogi, voidaan siihen asentaa ilmainen verkkokauppa-alusta-lisäosa, WooCommerce. Tällaisen kaupan rakentaminen tosin vaatii jo koodaustaitoja. WooCommerce on periaatteessa helppo asentaa, mutta se vaatii paljon manuaalista koodin räpläämistä. Wordpress on tosin maailman yleisimpiä julkaisujärjestelmiä ja kehittäjiä siihen löytyy aina.

Jos sinulla on lähipiirissä tai “tiimissäsi” WordPress/Woocommerce-osaaja, voisi tämä olla hyvä valinta. Etenkin mikäli sinulla jo on blogi ja lukijakunta olemassa. Tänä päivänähän oman median pyörittäminen on sitä parasta markkinointia verkkokaupalle (tästä lisää alempana 6. kohdassa!)

Myös Shopifyssa on melko hyvät bloggausominaisuudet, mutta WordPress on vielä paljon monipuolisempi ja varsin laajasti kustomoitavissa.

 

Yhteenveto: Ammattimainen, hyvillä ominaisuuksilla varustetun Shopify-verkkokaupan saat perustettua ilman koodaustaitoja alle 30 € / kk kuluilla.

 

4. Verkkokaupan tuotevalikoima

Ehkä sinulla on jo se tuote valmiina mielessä, mutta laitan tähän kuitenkin muutaman idean/asian, joista toivon mukaan saat ajattelemisen aihetta:

Internet kun on keksitty, niin kannattaa aina pyrkiä suoraan sinne tuotteen alkuperään. On melko turhaa ottaa siihen väliin välistävetäjiä/tukkureita, ellei ole pakko. Sähköpostin lähettäminen on ilmaista, joten rohkeasti vain yhteyksiä luomaan oli tuotteen alkuperä sitten Amerikassa, Suomessa tai Kiinassa.

Tuotteiden teettäminen Kiinassa tai muualla ulkomailla

Oletko kuullut Alibaba.comista?

Se on kiinalainen verkkokauppa-alusta, joka on tarkoitettu jälleenmyyjille. Voit ostaa sieltä valmiita tuotteita isoissa (mutta myös pienissä) erissä tai sitten tilata itsellesi customoituja tuotteita.

Kiinalaisten kanssa bisneksen tekeminen on puolestaan aivan oma lajinsa. Jos harkitset isompien tilausten ja tuotantojen järjestelyä Kiinassa, suosittelen lukemaan kirjan “Poorly made in China”, niin ymmärrät paremmin paikallista mentaliteettia ja tapaa tehdä bisnestä.

Alibabassa on kylläkin myös muun maalaisia myyjiä, esimerkiksi bangladeshilaisia, thaimaalaisia tai vaikka turkkilaisia. Joskus myös ihan EU:n sisältä löytyy yllättävän edullisia valmistajia. Ei kannata siis sokeasti uskoa sitä, että kiinalaiset olisivat aina halvimpia. Heilläkin talous on kasvanut sen verran, että hekin ovat jo siirtäneet tehtaita muihin, halvempiin Aasian maihin.

Drop Shipping

Jos sinulla ei ole resursseja eikä kiinnostusta hoitaa verkkokauppiaan työn päivittäistä fyysisempää puolta, eli pakettin pakkaamista, lähettämistä ja varastointia, silloin kannattaa tutustua aiheeseen nimeltään drop shipping.

Suomessakin alkaa jo olemaan tällaisen palveluntarjoajia, eli he varastoivat tuotteesi ja lähettävät ne asiakkaallesi, kun tilaus kauppaasi tulee.

Jotkut palvelut puolestaan toimivat siten, että voit myydä heidän tuotteitaan ja lätkäistä oman etiketin ja “brändin” tuotteen päälle. Tällaisia toimijoita on paljon esim. Kiinassa ja USA:ssa.

 

Yhteenveto: ajattele tarvittaessa globaalisti, sähköpostin lähettäminen on ilmaista, karsi tukkurit ja välistävetäjät minimiin.

Lisää luettavaa: 5 vinkkiä, mitä myydä verkkokaupassa

 

5. Käytännön asiat – mitä muuta tarvitsen?

Olen itse ehdottomasti sitä mieltä, että pienen ja aloittelevan verkkokauppiaan ei kannata tehdä alussa mitään, mikä ei ole vielä pakollista. Tarkoitan kuta kuinkin sitä, että:

Älä huolehdi toimitilan vuokraamisesta vaan aloita toiminta kotoa käsin. Pakkaa paketit itse ja vie postiin. Aluksi voit mennä ihan vain yksityishenkilönä postiin ja lähettää paketin.

Älä osta isoa varastoa, mikäli sinulla ei vielä ole asiakkaita tiedossa – tilaa vaikkapa ihan muutama kappale sitä myymääsi tuotetta (vaikka ne olisi kuinka kalliita pienissä erissä). On paljon parempi vaihtoehto ottaa hieman tappiota ensimmäisissä myynneissä kuin tilata esim. 1000 säkkiä kahvipapuja kotiin ennen ensimmäistäkään myyntiä.

Älä huolehdi yritysmuodoista tai byrokratiasta liikaa. Jos itselläni olisi juuri nyt tuote, jonka myyntiä haluaisin kokeilla, en suoraan sanottuna edes perustaisi toiminimeä/yritystä. Testaisin ihan vain yksityishenkilönä tuotteen menekkiä ja lupaavia signaaleja mahdollisesti saatuani, laittaisin byrokratian kuntoon.

Kaikki ylimääräisen ajatteleminen vie vain energiaa siitä päätehtävästäsi, eli sen tavaran myymisestä. En tiedä oletko nähnyt tilastoja, mutta suurin osa yrityksistä epäonnistuu. Eli todennäköisyydet eivät ole puolellasi. Mutta, juuri sen takia kannattaa karsia kaikki ylimääräinen säätäminen ja ylimääräiset kulut minimiin. Pääasia on laittaa se oma tuote markkinoille mahdollisimman nopeasti, kerätä palautetta, jatkokehittää jne.

Start up -ihmiset puhuvat termistä “fail fast”, eli epäonnistu nopeasti. Netissä voidaan todella nopeasti kokeilla ideoiden toimivuutta ja jos ne eivät vaikutakaan hyviltä, ne “tapetaan”, kuten Supercell asian ilmaisee:

“Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoo usein yhtiön kulttuurista, jossa juhlitaan epäonnistumisia. Käytännössä kyse on nopeasta tuotekehityskierrosta, jossa toimimattomat pelit hylätään nopeasti. Jotta projektin opit saataisi jaettua kaikille tehokakasti, epäonnistumiset käsitellään avoimesti.

Supercell “tappoi” useita peliprojekteja jo ennen osumistaa ensimmäiseen hittiinsä. Heikosti kannattavia pelejä ei välttämättä kannata julkaista, jos ne eivät yllä niille asetettuihin tavoitteisiin.”

Lähde: Talouselämä

Mitä nopeampaa aloitat (eli esim. ensimmäinen tuote markkinoille ja ihmisten arvioitavaksi), sitä nopeampaa näet millaista homma on ja pääset keskittymään asioihin, joilla oikeasti on merkitystä. Tai ehkä se ensimmäinen tuotteesi lähteekin lentoon, kuka tietää?

 

Yhteenveto: Pidä toiminta mahdollisimman kevyenä ja suoraviivaisena, kunnes saat signaaleja, että idea toimii.

 

6. Verkkokauppa valmistuu – nyt työ vasta alkaa

Nettikaupan perustamisen jälkeen alkaa se haasteellisin työ, eli liikenteen ja asiakkaiden hankkiminen, eli markkinointi.

Amerikkalainen yrittäjä, Gary Vaynerchuk ilmaisee asian varsin ymmärrettävässä muodossa, kuta kuinkin näin:

Tänä päivänä jokainen ihminen/kauppa/yritys on “media”. Jos sinulla on se kahvikauppa, olet ensisijaisesti media, toissijaisesti olet kahviverkkokauppa. Tarkoittaen käytännössä, että sinun täytyy rakentaa se oma yleisö tekemällä esimerkiksi hyödyllisiä blogipostauksia kahviaiheista, tuottamalla hienoja kuvia Instagramiin tai mielenkiintoisia/hauskoja videoita Youtubeen/Facebookiin. Kannattaa muuten ottaa Garysta itsellesi internet-mentori, jos kuuntelet englantia sujuvasti. Aloita vaikka katsomalla/kuuntelemalla tämä puhe.

Vielä yksinkertaisemmin sama neuvo, jonka luin joskus socialtriggers.comissa kuului näin:

 1. Rakenna yleisö
 2. Myy heille jotain

Verkkokauppaasi ei siis saavu tyhjästä ihmisiä ostamaan tuotteitasi. Jos jo omistat blogin tai sinulla on muuta some-yleisöä, hienoa! Jos et, ei se mitään, sitten homma on vain hitaampaa (ja kalliimpaa) kun aloitat nollasta.

Käytännössä voit siis a) ostaa liikennettä esim. Facebook- ja Google-mainoksien avulla tai b) tuottaa hyödyllistä/hauskaa sisältöä ihmisille sosiaalisen median eri kanavissa (tai blogissasi) ja täten pikku hiljaa rakentaa yleisöäsi.

Verkkokaupankäynti on usein puhdasta matematiikkaa.

Itse ennen “kieltäydyin” uskomasta liikaa dataan, hakukoneoptimointiin ja muuhun tekniseen “pelleilyyn”. Sittemmin onneksi pääsin jääräpäisyydestäni ja esim. Google Analyticsistä ja Adwordsista on tullut sittemmin hyviä ystäviäni. Sopiva sekoitus dataa ja statistiikkaa ja sitten sitä luovempaa puolta, niin hyvä tulee.

Jos saat 100 kävijää verkkokauppaasi, ehkä pari prosenttia heistä tekee tilauksen. Toki tuotteenkin pitää olla hyvä, että edes ne kaksi ostavat.

 

Yhteenveto: Älä oleta, että asiakkaat ilmestyvät tyhjästä: yleisö pitää joko rakentaa tai liikenne ostaa mainoksilla. Myös PR-tempaukset ja viraalius (Squatty Potty ja Teatiamo esimerkit ylempää) voivat räjäyttää pankin kertaheitolla.

Aiheeseen liittyvää: 7 tapaa markkinoida verkkokauppaa

 

7. Pääasia, että aloitat

Verkkokaupan perustaminen on siis monimuotoinen seikkailu, jolle ei oikein ole mitään yhtä kaavaa menestykseen. Jos sinulla on oma tuote valmiina, laita se myyntiin, kysy rehellisiä mielipiteitä potentiaalisilta asiakkailta, jatkokehitä, yritä saada se ensimmäinen myynti.

Kun saat ensimmäisen tilauksen täysin orgaanisesti (eli ei iskän, äiskän tai kaverin tekemänä), on tunne huikean hieno. Siis joku osti sinun verkkokaupastasi, jonka olet itse tehnyt. Väittäisin, että sellaisia fiiliksiä ei normaalista työelämästä saa.

Kun alat saamaan liikennettä kauppaan ja myyntejä, on sinun helpompi nähdä mikä toimii ja mikä ei. Pääasia on vain aloittaa, jotta pääset tuohon tilanteeseen mahdollisimman pian – sitä idean toimivuutta ei oikein voi omassa päässään ennustaa.

Työn ja tekemisen iloa!

Kirjoittaja: Ari

Kiinnostukseni kohteita ovat verkkokaupankäynti, markkinointi, hakukoneoptimointi ja yrittäjyys. Jos sulla on joku siisti tuote/palvelu ja kaipaat markkinointikumppania, ari ät perustamo.com.

Sinulle suositellut:

21 Comments

 1. Verkkokaupppias

  10.12.2016 at 13:28

  Finquun en kyllä rahojani laittaisi. Todella buginen kauppasofta josta puuttuu ihan välttämättömiä toiminnallisuuksia. Myös toimintalogiikka ja ohjeet ovat naurettavalla tasolla.

  Tätä kauppaa tehdessä ei kyllä ole konsultoitu ketään joka tajuaa mitään verkkokaupan pyörittämisestä. Tuotteiden ja tuoteryhmien ylläpito on tosi hankalaa ja sekavaa, lisäksi massahallinta bugittaa ikävästi. Osa tärkeistä toiminnoista ei toimi tarkoitetulla tavalla ja osa tarpeellisista perusasetuksista kaupan tasolla puuttuu, osa löytyy vain tuotetasolla. Ja jos varastossa on vaikka tuhat artikkelia niin onnea vaan muuttamiseen.

  Varastoraportti on naurettava, se ei osaa luetella vain varastossa olevia tuotevaihtoehtoja (esim vaatteiden kokoja) vaan listaa jokaisen tuotteen alle omaksi rivikseen jokaisen tuotevaihtoehdon joka kauppaan on tehty, ja näitä voi olla kymmeniä (esim. tilavuusmittoja, erilaisia senttilukuja, kappalemääriä jne) joten se raportti on aivan tuhottoman muokkauksen tarpeessa esim. inventaariota varten. Tästä jo näkee että kaupan kehittäjät eivät tajua mitään yrittäjän tarpeista.

  Ei jaksa edes listata kaikkia epäkohtia, en ymmärrä miksi tätä testaamaan ei ole palkattu paria pitkän linjan verkkokauppiasta, minä löysin kasapäin puutteita ja virheitä alle viikossa ja tälläinen tieto normaalisti on yrittäjälle ensiarvoisen tärkeää koska se johtaa tuotteen parantamiseen, Finqun henkilökunnalle ei tunnu olevan. Tosin näin raakiletta softaa ei olisi ikinä saanut julkaista, ja tää on aivan hemmetisti parempi kuin ne ekat kamalat versiot.

  Pysy kaukana Finqusta.

  • Ari

   03.01.2017 at 20:59

   Jaahas, oma kommenttini jäänyt jumiin WordPressissä, eli sori viive ja kiitti raportista!

  • Ibo Sting

   11.10.2017 at 16:26

   AIVAN TOTTA, OLEN TÄYSIN SAMA MIELTÄ

 2. Tuomo Riihimäki

  09.03.2017 at 09:02

  Hyvä yhteenveto aiheesta, eikä keskity pelkästään teknisiin ratkaisuihin. Kiitos!

  • Ari

   17.03.2017 at 19:39

   Kiitti kommentista ja kiva, jos siitä jotain uutta ajatusta sai!

 3. Teija

  20.05.2017 at 07:22

  Tekstiä oli tosi helppo lukea ja tämmöinen ummikkokin tajusi!
  Harkitsen verkkokaupan perustamista tulevaisuudessa ja kirjoittamistasi asioista on paljon helpompi lähteä asiaa kehittämään toteutus tasolle,kiitos!

  • Ari

   21.05.2017 at 12:31

   Oleppa hyvä ja kiitti kommentista. Yks juttu tuli mieleen kun sanoit, että oli helppoa lukea/ymmärtää:

   Tuntuu, että moni Suomessa lähtee perustaan verkkokauppaa tekniikka edellä (kuten Tuomokin kommentoi hieman siihen suuntaan tuossa ylempänä). Suosittelen laittaan 90% energiasta sen idean, brändin ja markkinoinnin toteutukseen (ja itseopiskeluun). Tekniikkapuoli hoituu kuntoon jopa päivässä Shopify-nimisellä palvelulla.

   Mukavaa kesää!

 4. Simo Kari

  30.05.2017 at 16:15

  Moi,

  Tässä tutkailen myös minulle ennestään tuntematonta Shopifya ja tuli tämä hyvä kirjoitus vastaan (kiitokset siitä!). Tuota Shopify Stripea jäin miettimään vielä. Onko se siis sama kuin Shopify Payments (powered by Stripe, niin kuin jossain lukee)? Ja jos on, niin onko niin, että se ei ole saatavilla Suomessa, vaan pitäisi käytännössä ottaa joku external gateway? Täältä ainakin ymmärsin, että sen saatavuus olisi rajoitettu muutamaan maahan: https://help.shopify.com/manual/payments/shopify-payments.

  • Ari

   31.05.2017 at 18:38

   Moi, kiitti kommentista. Juu, Shopify Payments ei näemmä vieläkään toimi Suomessa.

   Mutta se ihan “itsenäinen” versio Stripesta toimii kyllä myös Suomessa. Täältä löytyy kaikki Suomessa toimivat payment gatewayt: https://www.shopify.com/payment-gateways/finland

 5. Lauri

  31.07.2017 at 18:08

  Yritin perustaa Holviin tilin rekisteröitymättömänä elinkeinonharjoittajana. Tiedusteluun vastasivat että Holvi on tarkoitettu yrityksille ja yhdistyksille, ja että voin kyllä tehdä hakemuksen mutta voi olla että tiliä ei myönnetä. Ehkä haluavat asiakkaita joilla on tarpeeksi maksuliikennettä… Varmaan yritän tehdä hakemuksen, saa nähdä kuinka käy.

  • Ari

   01.08.2017 at 14:20

   Ilmoittele miten käy. Shopifytakin pääsee kokeilemaan melko edullisesti, eikä tarvitse perustaa yritystä/toiminimeä. Tyypillinen USA vs. Suomi -tilanne.. Jenkit tekee ensin ja makselee/hoitaa jälkikäteen veroja & byrokratiaa. Suomalainen huolehtii byrokratiasta ennen kuin edes aloittaa.. josta syystä monella jää aloittamatta.

 6. Toni Alaranta

  11.08.2017 at 07:26

  Löytyykö jotain hyvää saittia jossa neuvoja/hyviä kokemuksia miten kallisarvoinen tavara saadaan luotettavasti perille, esim. Suomesta USA:han. Itselläni työn alla taideteoksia myyvä verkkokauppa tictail:ssä.

  • Ari

   12.08.2017 at 10:47

   Suomeksi löytyy havaintojeni mukaan aika vähän konkreettista infoa bisneshommiin. Kannattanee selvittää esimerkkipakettien koot (mitat, paino, arvo) ja sitten kysyä tarjouspyyntöjä eri kuljetusyhtiöistä. Onnea projektiin!

 7. Aki Tsupukka

  23.11.2017 at 13:36

  Olen nyt harkinnut verkkokaupan perustamista ja koska minulla ei ole mitään valmista tuotetta myytävänä, eikä oikeastaan edes ideaa siitä mitä myydä… niin mistä löydän tuotteita? Shopifyn Spocket ja ynnä muut kiinan tuote appsit vaikuttavat todella epäilyttäviltä. Varsinkin kun luin käyttäjien kommentteja. Kiinalaisten kanssa saa olla koko puolikas kakka housussa, että tuleeko tavarat perille, onko ne sitä mitä on tilattu ja saako ikinä palautuksia jos jotain menee pieleen? Myös näiden appsien toimivuutta ja teknistä tukea on kritisoitu kovasti.

  Eli mistä löydän eurooppalaisia tai jopa suomalaisia tuotteita, joko tilaustavarana tai dropshippinginä? Myös dropshipping tuotteissa ihmetytti hinnat? Onko heidän sivuillaan näkyvät hinnat niitä joilla minä myisin (siis tavallaan mainostaisin) eteenpäin ja saan siitä jonkun provikan vai ostanko minä tuotteen tuolla hinnalla ja pistän vielä oman katteen päälle? Jos näin niin olenko ymmärtänyt koko Dropshippingin väärin?

  • Ari

   24.11.2017 at 12:07

   Ehkä lähtisin sitä kautta miettimään, että mikä sinua itseäsi kiinnostaa. Mistä tuotteista/alasta olet kiinnostunut? Mitä tuotteita ihmiset käyttävät joka päivä tai onko jokin hittituote lyömässä läpi (esim. taannoin oli fidget spinner, tasapainoskootterit jne). Kun löytyy tuote, sitten vain valmistajalle kyselyä mihin hintaan sitä saisi, tai onnistuuko dropshipping.

 8. Jorma Kierämäki

  24.11.2017 at 10:25

  Voihan nenä! Jos olisin nuorempi, perustaisin ihan oikean verkkokaupan näiden ohjeiden avulla. Nyt vain leikittelen free-alustoilla ja yritän hidastaa dementoitumista.

  • Ari

   24.11.2017 at 12:34

   Koskaan ei ole liian myöhäistä. Jo tosta sun lyhyestä kommentista näkee, että kirjoitat selkeämmin ku 95% ihmisistä internetissä ja huumoriakin (ilmeisesti) oli mukana. Kirjoitustaidon ohella jos on vielä myynti- ja markkinointitaitoja (tai halukkuutta oppia), ja on tuote valmiina, niin ei muuta kuin Shopify-kauppa pystyyn.

 9. Kiinnostunut

  28.01.2018 at 12:12

  Moi!
  Olen miettinyt shopifyn kautta perustaa dropshipping bisneksen ja mietin miten veronmaksu tapahtuu? Ajattelin että liiketoimintani on hyvin pientä ainakin alkuun ja että helpoin on sallia toimitus vain suomeen jolloin pidän kirjanpitoa omalla pankkitililläni? Kun liiketoiminta on pientä ja en hakeutu avl velvolliseksi niin ilmoitan minun tuloni verotoimistoon “kirjanpidon” kanssa ja veronmaksu hoituu näillä eväin?

 10. Masa

  19.10.2018 at 07:19

  Terve. Pitääkö perustaa firma eli kommandiittiyhtiö tai toiminimi verotuksen takia jos perustaa verkkokaupan esim shopifyn alustalla? Miten tulot/verot verkkokaupasta ilmoitetaan ilman firmaa?

  • Joni

   25.09.2019 at 22:01

   Tätä mietin itsekkin paljon enkä ole vielä löytänyt vastausta. Toivottavasti saamme vastauksen.

 11. Seppo

  22.12.2019 at 12:29

  Tämä on mielessä varmaan monella, että miten yksityishenkilönä ilman yritystä voisi myydä tuotteita omassa verķkokaupassa? Miten verotus ja muut asiat?

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close