Markkinointi

TradeTracker -affiliate-verkostosta kokemuksia: (ja 1700 € kiista)

Kirjoittanut:

-

TradeTracker kokemuksia Tässä artikkelissa omia TradeTracker kokemuksiani ja tietoa tästä affiliate-markkinointiverkostosta.

Juttu on editoitu uusiksi 03/2018 johtuen siitä, että TradeTracker ei ole vielä maksanut n. 1700 € verran kesällä 2017 tuottamiani mainostuloja. Tästä episodista lisää alempana artikkelissa.

Mutta ensiksi yleistä juttua mistä tässä yhtiössä on kyse:

TradeTracker tuo yhteen esim. bloggaajat (julkaisijat) sekä sitten verkkokaupat ja muut erilaisia tuotteita ja palveluita myyvät yritykset (mainostajat).

TT toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi 18 muussa eri maassa, joten mikäli sinulla on blogeja muilla kielillä, voit hakea mainostamaan myös muiden maiden mainostajien tuotteita ja palveluja.

Tietoa bloggaajille (julkaisijoille)

Tässä pikafaktat TradeTrackerista julkaisijalle:

 • Minimissään pitää kerätä myyntejä 25 € edestä, jotta saat ensimmäisen maksun
 • Maksutiheys 1, 2 tai 4 kertaa kuukaudessa

Jos olet uusi kumppanuusmarkkinoinnissa, tässä pikainen Q & A:

Kuka voi mainostaa Tradetrackerissa?

Ymmärtääkseni kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys, jolla on jokin nettisivusto. Se voi olla vaikkapa Blogger-blogi tai itse hostattu WordPress-sivusto. En tiedä kelpuutetaanko sinne aivan eilen perustettua ja tyhjää Blogger-blogia, mutta semi-asiallinen sivusto sinne kyllä pääsee mukaan.

Jos sinulla on useampi nettisivusto, voit liittää kaikki nämä yhden käyttäjätunnuksen alle.

Mitä yrityksiä / tuotteita voin mainostaa?

TT:ssä on iso valikoima mainostajia, eli kampanjoita – noin 500 kappaletta. Tarjolla on ihan laidasta laitaan mainostettavia tuotteita ja palveluja.

On elektroniikkaa, muotia, lehtitilauksia, viihdettä, pikalainoja… Kuta kuinkin kaikkea, paitsi vedonlyönti- ja kasinojuttuja – niitä ei Suomeen rekisteröity yritys saa lain mukaan mainostaa.

Voit siis itse päättää kenen tuotteita mainostat. Tosin, sivustosi pitää ensin hyväksyttää TradeTrackerin ylläpidolla sekä jotkut mainostajat haluavat vielä itse erikseen hyväksyttää/hylätä heidän kampanjaansa hakevan blogin/sivuston.

Miten voin tienata? Paljonko tienaan?

Oletetaan, että sinulla on vaikkapa treeni- tai muotiblogi, jossa olet itse esillä. Voit mainita postauksessa mistä kuvassa näkyvät vaatteesi on ostettu. Eli laitat affiliate-linkin suoraan kyseiseen tuotteeseen.

Mikäli lukija klikkaa tätä linkkiä ja hän päätyy ostamaan samantien tai esim. 2 viikon sisällä (riippuu kampanjan evästeajan pituudesta), sinä saat hänen ostoksestaan provikan.

Yleensä esimerkiksi vaatekaupoissa provikka voi olla 7-12 % välimaastossa, eli jos lukijasi ostaa jotain 100 eurolla, sinä saat tästä 7-12 € siivun tästä yhdestä myynnistä.

Joissakin palveluissa puolestaan maksetaan yksi könttäsumma, eli mikäli lukija liittyy johonkin palveluun, saatat saada tästä “liidistä” vaikkapa 2 euroa tai 20 euroa.

Voit selata eri kampanjoita ja nähdä suoraan paljonko niistä maksetaan.

Sitä, paljonko juuri sinä voit tienata on vaikeaa sanoa. Riippuu alasta ja tuotteista, joita mainostetaan sekä etenkin blogisi liikenteen määrästä.

TradeTracker mainostajan näkökulmasta

Haluatko saada lisää myyntiä verkkokauppaasi, tai johonkin muuhun palveluun, jota myyt netissä?

Affiliate-markkinointi on siitä hyvä juttu, että maksat vain toteutuneista myynneistä. Jos olet syytänyt rahaa sokeasti muihin markkinointikanaviin, ilman toivottua tulosta, kannattaa kokeilla myös kumppanuusmarkkinoinnin ihmeellistä maailmaa. Tosin, kuten eräs lukija kommentoi tähän artikkeliin (kiitos siitä), TradeTrackerissa pitää maksaa liittymis- ja kuukausimaksu, jotta sitä kautta voi mainostaa.

Omia huonohkoja TradeTracker kokemuksia

Omat kokemukseni TradeTrackerista ovat julkaisijan näkökulmasta. Ensialkuun käytön selkeys miellytti – pystyit näkemään reaaliajassa yhdeltä näkymältä mainosten näytöt, klikkaukset, liidit ja myynnit. Homma oli ihan bueno 2016-2017 välillä.

No sitten vuoden 2017 kesällä tapahtui jotain outoa.

TradeTrackeria pyöritettiin siihen asti ymmärrykseni mukaan franchise-periaatteella MoreMoreMore Oy -nimisen yrityksen toimesta. Lyhyesti selitettynä tämä yritys erkani omille teilleen perustamaan oman yrityksensä ja TradeTracker katkaisi yhteistyön MoreMoreMore:n kanssa. Tähän liittyy hieman likaisempia yksityiskohtia, joihin en viitsi juuri nyt mennä. Se meni markkinaoikeuteen, josta löytyy virallisempaa raporttia täältä.

Kun tämä yhteistyö katkesi, kaikki siihen asti tienaamani rahat (joita ei oltu vielä tilitetty minun pankkitililleni) ikäänkuin jäädytettiin TradeTracker-tililläni. Ja tämä summa oli siinä kohtaa n. 3000 €. Tällä hetkellä näyttää siltä, että en tule näkemään n. 1700 € edestä keräämiäni mainostuloja plus erästä 299 € laskua, joka ilmeisesti jäädytettiin tämän episodin johdosta elokuussa 2017. Pidän tämän artikkelin ajan tasalla mikäli tähän tulee muutosta.

tradetracker

Kuten yllä olevasta ruutukaappauksesta voi todeta (otettu siis elokuun lopulla), Tradetrackerilla tilitetään melko pitkällä viiveellä näitä julkaisijoiden tienaamia komissioita. Verrattuna muihin verkostoihin siis.

TradeTrackerin Suomen osastolta tuli mykistävän välinpitämätön vastaus, kun tilanne oli niin sanotusti päällä tuolloin elokuussa. Kehotettiin vain ottamaan yhteyttä MoreMoreMoreen, joka on todennäköisesti täysin passiivinen yritys jo tässä vaiheessa. Entinen MMM:n väki (ymmärtääkseni) perusti toisen, täysin uuden firman.

Periaatteessa en ollut edes tiennyt tähän asti, että hommaan liittyy jokin ”MoreMoreMore”-niminen yritys. Luulin, että asioin koko ajan TradeTracker-nimisen yrityksen kanssa. Kuka niitä käyttöehtojen pikkuprinttejä jaksaa lukea..? Vähän sama asia kuin asioit Helsingin keskustassa McDonald’sissa.. Tiesitkö, että sitä pyörittää Hurger Oy -niminen yritys? En minäkään, mutta googletinpa sen ihan vain tätä juttua varten vertauskuvaksi.

MoreMoreMore Oy:hyn en ole saanut yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Sitten asiasta väännettiin TradeTrackerin kansainvälisen osaston pomon kanssa. Ensin uskoteltiin hieman siihen sävyyn, että ”yeah dude, hoidetaan homma kuntoon”, mutta jossain vaiheessa Hollannista ei enää vastattu viesteihin. Eli näiden maksamattomien komissioiden osalta ei haluttu ottaa mitään konkreettista vastuuta TradeTrackerin toimesta.

Voi olla, että jostain käyttöehdoista löytyy pienellä printti, että ”sopimus on sinun ja MoreMoreMore Oy:n välinen eikä itse emoyhtiö TradeTracker ota vastuuta mistään” ja blaa. Ehkä he ovat lakiteknisesti ottaen oikeassa, myönnän sen. Itseäni ei todellakaan kiinnosta lähteä minkäänlaisten perintätoimistojen tai lakimiesten puheille.. käytän sen ajan mieluummin uusien tienausmenetelmien pähkäilyyn ja toteuttamiseen.

Jos ei Tradetrackerilla ymmärretä pitkän tähtäimen hyötyä asiakkaan tyytyväisenä pitämisestä, niin ei voi mitään. Koska he eivät ehdottaneet mitään kompensaatiota (ja ulkoistivat vastuun täysin ulkoisille tekijöille), he menettivät moninkertaisesti tuon summan verran rahaa (kun siirsin lähes kaikki linkkini muihin verkostoihin). Edelleenkään he eivät ole ehdottaneet kompensaatiota. Sen sijaan sähköpostiini on tullut vain vaatimuksia tyyliin “ota blogipostaus alas tai joudumme harkitsemaan jatkotoimia”.

Eli oma kokemukseni on se, että ei enää hirveästi kiinnosta tulevaisuudessa tehdä rahaa TradeTrackerille kun tonnikaupalla rahaa pyyhkäistiin noin vain pois. Paria kampanjaa edelleen pyöritän siellä (koska niitä ei muilla verkostoilla ole), mutta näillä kokemuksilla en voi suositella kyseistä yritystä. Muitakin affiliate-verkostoja on Suomessa esimerkiksi Adservice, Adtraction, TradeDoubler jne.

Onko sinulla kokemuksia TradeTrackerista – julkaisijana tai mainostajana? Laita kommenttia alle.

Kirjoittaja: Ari

Kiinnostukseni kohteita ovat verkkokaupankäynti, markkinointi, hakukoneoptimointi ja yrittäjyys. Jos sulla on joku siisti tuote/palvelu ja kaipaat markkinointikumppania, ari ät perustamo.com.

20 Comments

 1. Purkaamo

  13.04.2017 at 23:15

  Mainostaja maksaa liittymisen lisäksi kuukausimaksua TT:lle. Ellei verkon kautta tulevat myynnit ylitä kyseisiä summia, mainostaja ymmärrettävästi lopettaa.

 2. Kusetuslafka

  12.03.2018 at 09:46

  Sama kävi minulla, oli hirveä duuni saada rahat omalle tilille. Jouduin vääntää n. 4kk ajan viestiä edestakas (joihin ei edes välillä vastattu). Lopulta tammikuussa 2018 tuli vähän päälle 5000€ puuttuvia komissioita tilille. Edelleen tonnin edestä maksamatta. Siinä vaiheessa kun viesteihin lopetettiin vastailu niin minäkin siirsin kamppanjat toiselle alustalle.

  • Ari

   14.03.2018 at 14:41

   Olenkin miettinyt, että miten lie muilla käynyt tässä tapauksessa.. kiitti kommentista!

 3. TradeTracker Finland

  15.03.2018 at 11:07

  Heippa Ari,

  Surullista että olet noin pettynyt Verkkoomme. Ottaisitko meihin yhteyttä tilisi saldoon liittyvissä asioissa jotta voimme tarkistaa tilanteen? Todella suurelta vaikuttaa kuvailemasi summa nimittäin.
  Tilitämme tapahtumat julkaisijoille kun asiakkaamme on ne meille maksanut, valitettavaa on että ennen kuin otimme toiminnan haltuumme 19.8.2017 ei lisenssisopimuksella toiminut MMM näin ihan kaikkien julkaisijoiden kohdalla ollut tehnyt. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaittemme kanssa saadaksemme tilanteen korjattua sekä vaatineet MMM yritystä tilittämään puuttuvat komissiot suoraan julkaisijalle (sillä meillä ei ole pääsyä heidän tililleen) tai siirtämään varat tai edes tiedon siitä mitä kenellekin kuuluu maksaa meille jotta voimme hoitaa asian heidän puolestaan. Olemme todella pahoillamme tilanteesta ja teemme kaikkemme omalta puoleltamme että tilanne MMM kanssa selviää asap. Mutta on the positive side – kaikki 19.8. jälkeiset tapahtumat on tilitetty asiaankuuluvasti meidän puolestamme moitteettomasti eikös niin?
  Ps. Yhteisiäsaatavia on reaaliaikainen summa johon sisältyy myös arvioitavana olevat tapahtumat eli tämä ei tarkoita sitä summaa joka julkaisijalle maksetaan. Laskut luodaan perustuen asiakkaan hyväksymiin tapahtumiin 🙂

 4. TradeTracker Finland

  15.03.2018 at 11:46

  Heippa jälleen Ari,

  Olemme nyt tutkineet asiaa.
  Sinulla on edelleen aktiivisia linkkejä verkkomme kautta (mm tämä sivu) jotka tuovat sinulle hyvän määrän komissioita jotka olemme myös aina 19.8. lähtien sinulle tilittäneet asiaankuuluvasti. MMM maksamattomien komissioiden summa on kymmenen kertaa pienempiä kuin yllä mainitsemasi summa. Olemme pitäneet sinuun aina yllä hyvää kommunikaatiota ja jopa hiljattain (reilu kk sitten) neuvotelleet sinulle bonukomission kampanjaan X.

 5. Prkl

  15.03.2018 at 23:28

  Sama ongelma viestien kanssa. Eivät vastaa nykyään mihinkään! Jonkuhan siellä täytyy olla töissä, kun päivittäin kuitenkin meiliä lähettävät.

 6. Kai

  07.06.2018 at 08:50

  7.8.2017 erääntyneitä saamisia vielä saamatta (7.6.2018), vaikka karhukirjeitä lähetetty useita. Että semmonen firma.

 7. Piia

  08.01.2019 at 16:13

  Mietin kyllä kans, onko Tradetrackerillä enää ketään töissä… Yhteen kysymykseen sain vastauksen, ja se koski MMM:n saamisia. Kehottiin olemaan yhteydessä suoraan heihin. Muihin kysymyksiin ei ole vastattu. Muun muassa on omistajanvaihdon jälkeen kertynyttä saldoa maksamatta. Olen siirtänyt suurimman osan affiliate-ohjelmistani kilpailijoille. En luota enää TradeTrackeriin pätkääkään.

 8. Maru

  09.02.2019 at 16:37

  Tradetrackerilla tuntuu olevan suuria vaikeuksia saada rahat mainostajilta julkaisijalle. Saldo kasvaa ja tilitykset on epäloogisen pieniä, eivätkä millään tavalla seuraa tehtyjä myyntejä tiettyinä kuukausina.

  Olen melko kyllästynyt tuohon spedeilyyn ja luottamus on aika vähissä. Sitä kuitenkin julkaisijana arvostaa nopeutta myynnistä tilitykseen koska rahan takiahan tätä tehdään.

 9. TradeCracker

  11.03.2019 at 14:10

  Uusi piirre toiminnassa on, että lähettävät Maksuilmoituksen sähköpostilla, mutta eivät kuitenkaan maksa. Naishenkilö joka vastaili sähköposteihin on poistunut palveluksesta. Tietääkseni siellä pitäisi olla vielä yksi mieshenkilö töissä. Kyseinen mieshenkilö ei ole koskaan vastannut mihinkään. En tiedä mitä hän siellä tekee vai onko paras vaan pitää pää puskassa, kun koko toiminta on aivan kuralla.
  Uskomatonta, että tunnetut yritykset käyttävät tämmöisen putiikin palveluksia.

 10. Kusetuslafka

  08.05.2019 at 20:43

  Pientä jälkipäivitystä nimimerkiltä Kusetuslafka. Edelleen päälle 700€+ maksamatta. Viesteihin ei vastata, eikä myyntejä ole hyväksytty aikoihin. Tein oikean päätöksen, kun vaihdoin muualle. Harmi sinänsä, oli niin hyvä alusta ennen. Suosittelen muille samaa. Onneksi 700€ vielä niin pieni summa, mutta uskon, että löytyy isojakin tekijöitä kenellä rahat saamatta.

 11. prkl

  25.06.2019 at 14:03

  itsellä kans viime vuoden syksyltä saatavia ja ei mitään vastauksia tule vaikka useasti kysellyt perään.

 12. SM

  21.08.2019 at 09:39

  Trade Trackerin toiminta on mennyt aivan uskomattomaksi ja “asiakaspalvelu” ihan täyttä kuraa. Asiakaspalvelija-herra ei osaa kirjoittaa sujuvaa suomenkieltä saatika kirjakieltä (minusta aivan väärällä alalla, sillä välillä mietin kirjoitteleeko siellä joku teinipoika), eikä tämäkään minua niin haittaisi JOS asiakaspalvelu olisi muuten hyvää ja ystävällistä, mutta ei, se on välinpitämätöntä, vittumaista ja ylimielistä! Jos ylipäätään on niin onnekas että saa vastausta. Minullakin edelleen saatavia vuodelta 2018. Todella toivon, että kaikki julkaisijat siirtyisivät muualle, itse aion ainakin näin tehdä. Ja näinhän minua jopa kehotettiin tekemään Trade Trackerilta, uhkailtiin sillä että he eivät jatka kanssani yhteistyötä jos minä en opettele kommunikoimaan paremmin (kun sanoin suoran mielipiteeni heidän toiminnastaan). Hahahaha 😀 Jos jonkun pitäisi kommunikointia harjoitella niin heidän. Todella pettynyt ihan kaikkeen tässä firmassa, eikä muuten nosta yhtään pisteitä se että he tulevat tänne sivustolle antamaan julkisesti tietoja julkaisijoidensa komissio-asioista!

 13. Pettynyt

  03.01.2020 at 11:17

  Vastasivat lokakuussa viiveellä ja pahoittelivat tapahtunutta. Kertoivat odottelevansa MoreMoreMore Oy:ltä rahoja ennen kuin maksavat julkaisijoille.Lupasivat palata asiaan kun saavat selvyyttä tilanteeseen. Jos alkuperäinen toimija oli vilpillinen, niin ei nykyinenkään rehelliseltä vaikuta. Julkaisijat ovat toimineet vain ja ainoastaan TradeTracker- yrityksen kanssa. TradeTracker Finlandin tai TradeTracker Internationalin tai mikä tämän nykyisen yrityksen todellinen nimi sitten onkaan ei heidän kanssaan kannata ryhtyä minkäänlaiseen yhteistyöhön.

 14. Samuli

  31.01.2020 at 09:35

  Minulla on yli 5 kiloeuroa saamatta ja olen nyt kolmeen otteeseen kysellyt niiden perään. Kertaalleen sain vastauksen, että selvitellään ja palataan pian asiaan, jonka jälkeen mitään ei ole kuulunut. Muihinkaan asioihin tuosta firmasta ei saa enää mitään vastausta.

  MoreMoreMore Oy on konkurssissa 1.10.2019 alkaen (https://www.finder.fi/Mainospalvelut/MoreMoreMore+Oy/Helsinki/yhteystiedot/2350998), mutta myös minun käsityksen mukaan julkaisijat ovat olleet sopimuksessa TradeTracker Finland Oy -nimisen yrityksen kanssa, joka tilityksistä vastaa.

  Voiko olla niin, että TT:stä eronnut MMM on ottanut julkaisijoille kuuluvat komissiot mukaansa ja jättänyt ne tilittämättä vai onko TT päättänyt olla tilittämättä niitä julkaisijoille?

  Miten ihmeessä TT:llä ei heidän omien sanojensa mukaan ole edes tietoa mitä pitäisi maksaa kenellekin? Tottapa he näkevät samat tilin saldo -sivun tiedot ja maksamattomat komissiot kuin julkaisijatkin. Oikeastaan koko PerforMission-kuviota ei ole TT:n puolelta avattu julkaisijoille muutoin kuin valehtelusta syyttämällä ja toteamalla, että toiminta jatkuu.

  Mainostajille sellainen toive, että etsikää joku toinen verkosto, kunnes tämä vyyhti on selvinnyt ja julkaisijoille on tilitetty joka ainoa heidän ansaitsemansa penni!

 15. seppo niileksilä

  16.05.2020 at 12:32

  Hei kaikille.
  Kiinnostuin tästä maineikkaasta julkaisijasta netin kautta, olen ihan aloittelija ja pykäsin sivuston 2020 alussa pystyyn. Se ei kyllä vakuuttanut, että firma ei vastaa mihinkään viesteihin, vaikka näemmä Suomessa on toimintaa ja henkilökuntaa töissä. Yritin soittaa puhelinnumeroonkin, mutta se ei ollut käytössä.
  Taidanpa siirtyä Adtractionille. Ja sama huonolla google-kääntäjällä englanniksi, jotta Hollannin päässä ymmärrettäisiin.

  Hi everyone.
  I became interested in this illustrious publisher through the internet, I’m a beginner and pykäsin 2020 at the beginning of the site up. It did not guarantee that the company would not respond to any messages, even though we see operations and staff at work in Finland. I tried to call a phone number too, but it wasn’t working.
  I guess I’ll move on to Adtraction. And the same with a bad google translator into English to understand the Dutch end.

  Hallo iedereen.
  Ik raakte via internet geïnteresseerd in deze illustere uitgever, ik ben een beginner en pykäsin 2020 aan het begin van de site. Het garandeerde niet dat het bedrijf niet op berichten zou reageren, ook al zien we operaties en personeel aan het werk in Finland. Ik heb ook geprobeerd een telefoonnummer te bellen, maar het werkte niet.
  Ik denk dat ik verder ga met Adractie. En hetzelfde met een slechte google-vertaler naar het Engels om het Nederlandse einde te begrijpen.

 16. Aeva

  21.05.2020 at 09:33

  Milloin hyväksyt näitä kommentteja, nukutko sä? Taidat olla tradetracker itsekin 😀

 17. Piia

  24.07.2020 at 12:59

  Palaan vielä tähän artikkeliin ja kommenttiketjuun, jota olen mielenkiinnolla seurannut, kysyäkseni miten yhteistyö teillä julkaisijoilla nykyään sujuu TT:n kanssa?
  Oma kokemukseni on, että parannuksia ei ole tapahtunut, päin vastoin:

  1) Moremoremore:n ajoilta kertynyttä saldoa ei ole edelleenkään maksettu.
  2) Komissiosummat eivät vastaa luvattua komissioprosenttia vaan summat ovat liian pienet. Kysyin asiakaspalvelusta asiasta, ja sain vastauksen että komissio lasketaankin ostoksen verottomasta summasta, mutta ei se prosentti kyllä täsmää senkään kanssa… Kun tätä tivasin niin ei tullut enää vastauksia.
  3) Yhden ohjelman komissioprosentti oli laskettu 10:stä 9:ään, ilman että siitä oltu tiedotettu millään tavalla.
  4) Tienatut kommissiot maksetaan vasta peräänkysymisen jälkeen.
  5) Asiakaspalvelu vastaa parhaassa tapauksessa ensimmäiseen viestiin, mutta jatkokysymyksiin ei.
  6) Account Manageri on vaihtunut ainakin 3 kertaa vuoden aikana… mitä se sitten kertookaan.

  Kaikki ohjelmat, mitkä on ollut mahdollista siirtää muualle, olen siirtänyt. Jotkut on vaan pakko pitää TT:ssä, jos kampanjaa ei ole muualla.
  Olisi mielenkiintoista tietää ovatko mainostajat tietoisia tilanteesta ja miten se heihin vaikuttaa? Todennäköisesti ainakin niin, että mainostaja ei kiinnosta julkaisijoita , jos affiliateohjelma on vain TT:ssä.
  Mielenkiintoista olisi myös tietää, kestääkö TT:n tämänhetkinen toiminta päivänvaloa, vai onko jotakin ihan lakiin/kuluttajansuojaan perustuvia tietoja joihin toiminta kaatuisi jos joku alkaisi vähän perusteellisemmin selvittää. Tuntuu kyllä huijaukselta tällä hetkellä.

 18. esa

  11.01.2021 at 14:38

  Vaikuttaa tosiaan kusetuslafkalta. Eivät rekisteröi myyntejä, eivätkä vastaa viesteihin. Parempi siirtyä johonki oikeaan affiliatelustaan, esim adtraction tai jokin vastaava missä homma toimii.

 19. Kusetuslafka

  05.02.2021 at 23:31

  Kohta pari vuotta siitä, kun viimeksi kommentoin. Jokuhan tätä järkyttävää firmaa vieläkin hoitaa suomessa, mutta varmaankin johonkin muuhun tarkoitukseen, kuin lailliseen ja reiluun yritystoimintaan. Viesteihin ei vastata, MMM ajoilta maksuja maksamatta, 90% uusista myynneistä on hävinnyt bittiavaruuteen. “Under evaluation” -> kadoksiin, eli niitä ei hyväksytä, mutta joku varmaan siinä tienaa silti, paitsi minä. Mietin, että kävisin heidän toimistollakin, mutta eipä siellä varmaan kukaan ole paikalla.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close