Markkinointi

Tee itse ilmaiset kotisivut – Top-5 palvelut tehdä nettisivut [2023]

Kirjoittanut:

-

Mikäli sinulla ei ole vahvaa tietoteknistä osaamista, mutta haluat tehdä ilmaiset kotisivut, olet saapunut oikeaan artikkeliin. Esittelen 5 palvelua, jossa nettisivujen teko onnistuu keneltä tahansa.

Pitäisikö saada kotisivut yritykselle, yhdistykselle tai vaikkapa omalle henkilöbrändillesi?

Se onnistuu hyvin helposti nykyään, eikä siihen tarvitse (välttämättä) palkata mitään kallista ammattilaista.

Netistä löytyy varsin helppokäyttöiset työkalut, joiden avulla kuka tahansa osaa tehdä itselleen tai yritykselleen nettisivut.

Nämä työkalut, eli alla listatut kotisivukoneet toimivat kaikki samanlaisella periaatteella:

1. Valitset sopivan kotisivupohjan (löytyy valmiita malleja esim. ravintolalle, personal trainereille, konsultille tai mille tahansa yritykselle tai yksityiselle ihmiselle (esim. vaaliehdokkaat jne.))

2. Lisäät kotisivupohjaan omat tekstisi ja kuvasi

3. Julkaiset kotisivusi (joko ilmaiseksi osoitteella esim. esimerkkiyritys.webnode.com tai maksamalla muutamia euroja kuukaudessa, ja saamalla esimerkiksi patenpizzeria.fi tai muu omavalintainen verkkotunnus (joka näyttää paljon ammattimaiselta kuin ilmaisten kotisivujen osoitteet).

Ja sillä selvä.

Toki on muutamia asioita, joihin kannattaa panostaa, että ne nettisivut ovat hyvät. Siihen vinkkejä artikkelin loppupuolella, eli lue tästä artikkelista myös se osuus.

Mutta, tässä Top-5 palvelut, jossa voi tehdä itselle tai yritykselle nettisivut käden käänteessä:

1. Webnode – suomenkieliset ilmaiset nettisivut (+ ilmainen .fi-verkkotunnus ensimmäiseksi vuodeksi maksupaketissa):

Webnode.fi on ehkäpä se paras kotisivukone, mikäli arvostaa helppokäyttöisyyttä ja suomeksi toimivaa palvelua.

Heidän kotisivukoneensa on todella helppokäyttöinen ja sillä saa kotisivut ilmaiseksi hetkessä nettiin. Käytön helppoutta lisää siis se, että se on täysin suomenkielinen, sieltä löytyy suomenkielinen asiakaspalvelu sekä mahdollisuus saada ilmainen .fi -päätteinen verkkotunnus (vuodeksi, kun ostaa premium-paketin).

Valitset vain haluamasi sivupohjan lukuisista eri vaihtoehdoista (sieltä löytyy eri teemoilla olevia pohjia eri tyyppisillä yrityksille, yhdistyksille tai ihan vain yksityisille ihmisille):

kotisivut 2020

 

Ja näiden sivupohjien päälle voit sitten vain rakentaa omaa sisältöäsi – tekstiä, kuvia, videota jne. Klikkaat vain haluamaasi kohtaa, jota haluat editoida ja lisäät sinne oman yrityksesi yhteystiedot, myyntitekstit, taustakuvat sun muut. Voit lisäksi käyttää ilmaisia kuvia Webnoden kuvapankista (mutta parasta tietenkin käyttää itse otettuja kuvia!).

nettisivujen teko

Yllä olevan kuvan sivupohjassa tuon taustakuvan voi luoda myös videoksi, eli siinä pyörii lyhyt video, jossa nainen ja koira leikkivät. Varsin tyylikäs ja yksinkertaisen selkeä sivupohja.

Webnoden sivuihin saat lisättyä myös simppelin blogin, johon voit päivitellä yrityksesi kuulumisia tai asiakkaille hyödyllisiä artikkeleita. Myös simppelin verkkokaupan saa kylkeen, jos haluaa kokeilla myymistä.

Webnoden maksullinen versio (mikäli siihen päivität) maksaa alkaen vain 4,95 € / kk (sisältäen oman verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi). Tällä pääset eroon siitä webnode.fi -merkinnästä osoitteessasi ja saat oman verkkotunnuksen käyttöön.

Näin vuonna 2023 Webnoden kotisivuissa on toki SSL-suojaus, eli nettisivujen osoitteessa on tuo S-kirjain tuossa https-kohdassa. Lisäksi sivut ovat tietenkin täysin responsiivisia, eli ne näkyvät hyvin ruutukoon mukaan – oli sivuilla vierailija sitten älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella liikenteessä.

Vahva suositus Webnodelle – etenkin, jos olet pienyrittäjä tai muu toimija, joka vaatii ammattimaisen näköiset nettisivut nopeasti, helposti (ja tarvittaessa halvalla, jos haluat sen oman .fi-verkkotunnuksen).

Kokeile itse: https://www.webnode.fi

..ja lue aiheesta myös lisää Webnode-arvostelustamme (jossa lisää vinkkejä modernin ja toimivan nettisivun tekemiseen).

2. Wix – monipuoliset nettisivut, vaativaankin käyttöön:

Wix.com taitaa olla käyttäjämääriltään maailman suosituin ilmainen kotisivukone. Sillä on käyttäjiä huikeat yli 100 miljoonaa. Suomenkieltä ei ole tässä kotisivukoneessa tarjolla, mutta ainakin englanti ja ruotsi löytyy.

Voit rekisteröityä antamalla vain sähköpostiosoitteesi tai kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tunnuksilla.

Tämän jälkeen kotisivujen tekeminen onnistuu parillakin eri tavalla:

Voit valita valmiin sivupohjan ja alkaa vain täyttämään omia tekstejä, tietoja ja kuvia päälle. Voit valita joko “tekoälyä” käyttävän editorin tai sitten manuaalisen editorin, jonka käyttäminen sekin on suoraviivaisen selkeää.

ilmaiset kotisivut wix

Wixissä on myös iso valikoima laadukkaita ja ilmaisia kuvia, joita voit käyttää sivuillasi. Tietty omat kuvat aina antavat uskottavamman kuvan yrityksestä, mutta eivät nuo Wixin kuvat pahitteeksi ole, mikäli itseltä ei sopivia löydy.

Kotisivujesi osoite tulee olemaan muodossa https://minun-sivu.wix.com/minun-sivu.

Verkkosivujen tekeminen heidän editorillaan on melko selkeää ja intuitiivista. Menet vain hiirelläsi ja klikkaat kohtaa, jota haluat muokata. Kun rakennat sivupohjaa, se on jo täynnä Wixin englanninkielistä esimerkkisisältöä, joten siihen on helppo lähteä vain kirjoittamaan omaa sisältöä päälle.

Ilman mainoksia ilmaiset sivut eivät tule. Yläpalkissa on melkoisen häiritsevän näköinen mainos jatkuvasti näkyvissä. Mikäli haluat päästä Wix-mainoksista eroon ja oman verkkotunnuksen käyttöön, maksaa se alkaen n. 10 euroa kuukaudessa.

Wix on erittäin edistynyt kotisivukone, jossa on myös varsin hyvä bloginkirjoitusmahdollisuus sekä esimerkiksi ajanvaraussysteemi (yrittäjät huomio) sekä melko kattava verkkokauppa. Eli myös vaativalle käyttäjälle löytyy ominaisuuksia. Mutta, mikäli et tarvitse kovin teknisiä ratkaisuja, saattaa Wix vaikuttaa hieman monimutkaisemmalta, sekä sitten maksullisissa paketeissa kalliimmalta, kuin esimerkiksi Webnode.

Kokeile kuitenkin itse: Wix.com

 

3. Weebly – myöskin ihan OK palvelu, jolla nettisivujen teko onnistuu

Weebly.com tarjoaa myös ilmaista ja helppoa kotisivukonetta, jossa käyttöliittymä toimii englanniksi (ruotsikin löytyy, mutta ei vielä suomea).

Rekisteröidy Weeblyyn käyttäen joko sähköpostiosoitettasi ja keksimällä salasanan, tai vielä nopeammin käyttäen Google- tai Facebook-tiliäsi. Weeblyssä on paljon yksinkertaisen tyylikkäitä sivupohjia, joita on niinikään todella helppo muokata sen editorilla. Näet tekemäsi muutokset suoraan ruudulla:

ilmainen kotisivu weebly

Saat hienot ja ilmaiset nettisivut jopa alle kymmenessä minuutissa online. Tällöin nettisivujen osoite on minun-sivu.weebly.com – sivustolle tulee alalaitaan mainospalkki, jossa mainitaan, että sivut on toteutettu Weeblyllä.

Mikäli päätät ostaa palvelun, voit kytkeä siihen oman verkkotunnuksen, esim. Minun-sivu.com. Tällöin kustannukset ovat paketista riippuen, mutta halvimmillaan 7 euroa kuukaudessa ja pro-tason paketin saa 11 € / kk hintaan. Kuta kuinkin samanhintaisia nämä tässä artikkelissa mainitut palvelut ovat, mikäli ne päivittää maksulliseen versioon.

Ihan kokeilemisen arvoinen työkalu saada verkkosivut yritykselle tai yksityiselle. Mutta ei aivan niin hyvä kuin tämän listauksen parhaat, eli Wix tai Webnode. Kokeile ja päätä kuitenkin itse: Weebly.com.

 

4. Squarespace – etenkin Jenkkimarkkinoille suunnattu palvelu kotisivujen tekemiseen

nettisivujen teko squarespace

Squarespace.com on melko suosittu palvelu etenkin Amerikassa.

Sitä pääsee ilmaiseksi kokeilemaan, mutta mikäli haluaa nettisivut “onlineen”, niin silloin pitää maksaa. Maksupaketit ovat 11 eurosta aina 36 euroon asti per kuukausi.

Se on suunnattu etenkin “design”-tuotteille ja cooleille brändeille. Eli, jos teet kansainvälistä sivustoa, kannattanee myös Squarespaceen päin vilkaista ja katsoa sopiiko se omaan silmään ja sivuston teemaan. Varsin asiallinen sivusto, vaikka ei niin suosittu olekaan Euroopan puolella kuin nuo ylempänä mainitut palvelut.

5. Ilmaiset kotisivut WordPressillä (bloggaajat huomio!)

WordPress on erittäin suosittu nettisivu- ja blogialusta. Se ei tosin ole aivan yhtä intuitiivisen helppo käyttää kuin yllä mainitut kotisivukoneet. Mikäli aikeinasi on kirjoittaa paljon blogipostauksia nyt ja tulevaisuudessa, lienee järkevintä hypätä saman tien WordPressin ihmeelliseen maailmaan. Muista lukea juttumme myös blogin perustamisesta.

Mikäli kuitenkin ajatuksena on tehdä “normaalit” kotisivut yrityksellesi tai mille tahansa asialle, silloin kannattanee pysyä Webnodessa tai Wixissä.

WordPressistä on syytä tietää yksi tärkeä asia, eli siitä on olemassa kahta eri versiota:

 • edistyneemmille käyttäjille WordPress.org, joka pitää asentaa ja ylläpitää webhotellissa (maksullinen) – tämä on hieman monimutkaisempi vaihtoehto, mutta ammattikäyttöön yleensä paras ratkaisu
 • aloittelijoille suunnattu WordPress.com, jossa voi aloittaa ilmaisen blogin/nettisivun, jolloin osoite on ilmaisversiossa muodossa https://minun-sivu.wordpress.com.

Eli jos olet rakentamassa täysin ammattimaista sivustoa, sitten suosittelen WordPress.org-mallia. Jos ajatuksena on vain “harrastella” ilmaiseksi blogin kirjoittelua, silloin suuntaa WordPress.comiin.

 

Bonusvinkit – tällaiset ovat hyvät nettisivut vuonna 2023:

Nettisivujen teko ei siis ole mitään rakettitiedettä nykypäivänä. Kuka tahansa osaa sellaiset tehdä näillä helppokäyttöisillä kotisivukoneilla.

Mutta on muutamia asioita, jotka kannattaa – etenkin yrittäjän – pitää mielessä, kun lähtee aloittelijana luomaan kotisivuja.

Tässä siis 6 vinkkiä ja asiaa mitkä kannattaa ainakin pitää mielessä, kun teet verkkosivuja yritykselle, yhdistykselle tai kenelle tahansa, joka haluaa saada ostamaan ideasi tai tuotteesi:

1. Muista, että suurin osa ihmisistä selaa nettiä mobiilissa

Moni perfektionismiin taipuva ihminen suunnittelee, hioo ja hinkkaa nettisivujaan siinä tietokoneen ruudulla loputtomiin asti.

Mutta, tänä päivänä jopa yli 70 % internet-liikenteestä tapahtuu mobiilissa eli älypuhelimen ruudulla.

Eli se, miten se kotisivujen taustakuva tai sivupalkki näkyy tietokoneen ruudulla, ei ole välttämättä se maailman tärkein asia. Vilkaise sivustoa myös älypuhelimen ruudulla ja pyri siihen, että käyttökokemus on mahdollisimman selkeä lukijalle myös siellä pienellä ruudulla. Muista myös, että ei ihmisillä yleensä ole aikaa ihastella ja ihmetellä jotain pieniä graafisia asioita nettisivuillasi. He haluavat nopeasti vain tietää miten sinä voit auttaa heitä.

2. Ota hyvät kuvat (älypuhelin usein riittää kamerana!)

Vaikka netistä löytää runsaasti ilmaisia kuvia, on aina paremman näköistä, kun otat omia kuvia yrityksesi toiminnasta nettisivuillesi. Jo pelkällä hyvällä älypuhelimella saa tänä päivänä laadukkaita kuvia aikaiseksi, kunhan vain valaistus on kunnossa ja kuvaajalla jonkin verran silmää kuvien ottamiselle.

Tämän päivän kuluttaja arvostaa aitoutta ja realistisuutta eikä mitään kiillotettua ja “ylivirallista” imagoa. Tiedäthän ne kuvapankkikuvat, jossa ihmiset puku päällä irvistää jossain pilvenpiirtäjässä teeskennellen olevansa jossain palaverissa?

Eli ota rohkeasti omia kuvia ja ole rohkeasti (yrityksenä) sellainen kuin olet.

3. Kirjoita nettisivuillesi selkeää tekstiä ja pyydä lukijoita tekemään haluamasi asia

Oletetaan, että sinulla on vaikkapa ravintola ja teet sille nettisivut:

Ihminen, joka selaa nälkäisenä nettisivujanne, haluaa todennäköisesti tietää, mitä ruokaa teillä on tarjolla, milloin te olette auki, yhteystiedot jne. Ajattele nettisivuja aina ulkopuolisen ihmisen silmin ja pyri asettumaan heidän asemaansa. Yrittäjän yksi tärkeimpiä taitoja on empatia eli kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Jos sinä itse haet ravintolaa kiireisenä istuessasi autossa, mitä sinä haluat löytää helposti sieltä nettisivuilta?

Kotisivuja voi luetuttaa myös vaikkapa kaverilla, jotta saat myös ulkopuolisen mielipiteen. Pyydä häntä avaamaan nettisivut laitteellaan ja pyydä häneltä täysin rehellistä palautetta siitä. Löytääkö hän tarvittavat tiedot nopeasti?

Toinen tärkeä asia:

Kun sinulla on yritystoimintaa tai muuta vastaavaa totisempaa toimintaa, muista aina kehottaa ihmisiä tekemään se asia mitä haluat hänen tekevän. Esimerkiksi personal trainer voi kirjoittaa nettisivuilleen “Soita minulle xxxx, niin sovitaan ensimmäinen treeni!”. Tai, “lähetä sähköpostia ja kerro miten voin auttaa sinua”.

Eli “käske” lukijoita tekemään jotain – mitä ikinä se sinun yrityksesi kohdalla onkaan ja mitä haluat potentiaalisen asiakkaasi tekevän.

Jos jaarittelet siitä kuinka yrityksesi perustettiin vuonna 1994 ja kuinka kokeneita ja mahtavia olette, ei se oikein ole se paras tapa hankkia uusia asiakkaita internetissä näin 2020-luvulla.

Älä kirjoita passiivisesti “minä ja me” -muodossa vaan kirjoita “sinä”-muodossa. Puhu suoraan sille tekstiä lukevalle ihmiselle “sinä”-muodossa ja kuinka voit palvella häntä ja lopulta kehota häntä tekemään jotain.

Hieman kärjistetysti ilmaistuna: ei ihmisiä kiinnosta sinun yrityksesi. Häntä kiinnostaa vain kuinka te voitte palvella häntä. Kuinka sinä voit tehdä hänen elämästään helpompaa ja parempaa.

Esimerkiksi tässä Webnoden kotisivupohjassa on loistavan kaunis, yksinkertainen ja tehokas etusivu:

kotisivut yritykselle

Yllä olevassa nettisivussa ei hirveästi jää vierailijalle epäselväksi, että mistä tässä sivustossa ja yrityksessä on kyse.

Toki tuohonkin, kun laitetaan vielä yrityksen nimi/logo ja ehkä jopa kuva itse yrityksestä (eikä New Yorkin pilvenpiirtäjistä), niin aina parempi. Mutta selkeydessä ja tehokkuudessa tuollainen nettisivupohja on aivan loistava.

Ihmiset kaipaavat selkeyttä ja suoraviivaisuutta, kun he asioivat yritysten nettisivuilla.

4. Muista myös perusvinkit hakukoneoptimointiin liittyen (tylsä aihe, mutta etenkin yrittäjän pakko tietää!)

Nettisivut ovat loistava tapa saada uusia asiakkaita, mikäli ihmiset löytävät sivustosi hakukoneiden kautta. Vaikka hakukoneoptimointi (SEO = Search Engine Optimization) kuulostaa kovin tekniseltä asialta, ei se sitä välttämättä ole kun tehdään ihan perus nettisivut yritykselle. Kunhan tiedät perusasiat aiheesta:

Esimerkki:

Jos sinulla on parturi-kampaamo Tampereella, kannattaa nettisivujesi hakukoneoptimointi (SEO) -asetuksiin kirjoittaa nämä tärkeät hakusanat. Moni ihminen googlaa esimerkiksi “parturi tampere”. Aivan kuin tuossa autovuokraamo-esimerkissä, etusivun otsikkona jo varsin selkeä ja yleinen hakusana. Eli nyrkkisääntönä voisi sanoa, että nettisivujen etusivu tulisi olla optimoitu sille yrityksen päätoiminnalle + paikkakunnalle, esimerkiksi:

 • turkkilainen parturi Tampere
 • mattopesula Turku
 • urheiluhieroja Pori

Ja muista, että Googlen hakutulosten kärkisijoille on vaikeampaa päästä kotisivuilla, joiden aihe on liian laaja esimerkiksi “vaatekauppa”. Kilpailu on liian kovaa näin yleisessä hakusanassa (siellä on kärjessä todennäköisesti kansainväliset ja kotimaiset jätit kuten H&M, Zara jne). Sen sijaan, se mihin sinun kannattaa pienyrittäjänä keskittyä on spesifimmät hakusanat esimerkiksi “ekologinen vaatekauppa Helsinki” tai “gluteeniton leipomo” eikä pelkästään “leipomo”. Tämä vinkki pätee mielestäni yleensäkin yrittäjyyteen 2020-luvulla.

On erikoistuttava eikä yritettävä perustaa uutta Amazonia, Tokmannia tai muuta “liian” laajaa kokonaisuutta. Jos yrittää miellyttää kaikkia, et miellytä ketään.

5. Voit kytkeä jo omistamasi .fi, .com tai muun verkkotunnuksen yllä oleviin kotisivukoneisiin

Joko omistat jonkin verkkotunnuksen, eli domainin?

Voit helposti liittää sen esimerkiksi Webnodeen tai Wixiin, mikäli ostat heiltä maksullisen paketin. Ei tarvitse siis sieltä alkaa ostamaan erikseen uutta verkkotunnusta. Molemmista löytyy kyllä varsin selkeät toimintaohjeet, miten liität oman domainisi sinne hetkessä käyttöön.

Vanhan sivuston siirtäminen ei ole aivan yksinkertainen asia (esimerkiksi jos serkkusi poika on tehnyt kotisivusi joskus 00-luvun lopulla), niitä ei noin vain voi siirtää esimerkiksi Webnodeen tai Wixiin. Yleensä on kannattavaa tehdä sivusto täysin alusta.

6. Onko oma verkkotunnus ja nettisivut sijoitus tulevaisuuteen?

Moni saattaa pohtia, että tarvitseeko nykyään edes nettisivuja? Riittäisikö pelkkä Facebook- ja/tai Instagram-tili?

No, tässä yksi mielipide:

FB ja IG ovat muiden omistamia alustoja, jossa olet riippuvainen heidän säännöistään ja algoritmeistaan. Nettisivut ovat puolestaan se oma tukikohta, jonka me omistamme itse.

Eli jos rakentaa yrityksen tai henkilöbrändin, on oma verkkotunnus, esimerkiksi mattimeikalainen.fi tai yrityksennimi.fi ikään kuin sellainen oletusarvoinen tukikohta, joka kannattaa omistaa.

Nettisivu on myös se paikka, johon yleensä päädytään (FB- tai IG-sivun sijaan), mikäli ihmisellä on “ostoshousut” jalassa.

Erinäisten tutkimusten mukaan jopa 80-90 % ihmisten ostopäätöksistä käynnistyy Google-haulla.

Eli jos päätämme, että nyt haluan ostaa lähituotettua hunajaa Turun läheltä, kirjoitan Googleen esimerkiksi “hunaja turku” tai “hunaja varsinais-suomi”. Ja sitten tuloksiin ilmestyy erilaisia nettisivuja tähän aiheeseen liittyen. Ja sieltä päädymme löytämään jonkun yrityksen, jolle luovutamme rahamme.

Facebook ja Instagram ovat puolestaan kanavia, joita päädymme seuraamaan sen ensimmäisen ostoksen jälkeen. Toki joskus se menee toisinpäin, että seuraamme jotain mielenkiintoista some-kanavaa tai -influensseria ja sitten päädymme ostamaan. Mutta jos katsotaan raakaa dataa ja tilastotietoa, me ihmiset ostetaan silloin, kun se meille sopii eikä silloin kun influensseri jotain meille puskee some-kanavissaan.

Eli lyhyesti: vaikka fiilispohjalta vaikuttaa, että kaikki “pöhinä” tapahtuu nykyään Facebookissa tai Instagramissa, ovat vanhat kunnon nettisivut aivan saa-kelin tehokas tapa saada uusia asiakkaita, lukijoita, kannattajia – mitä tahansa haetkin itsellesi tai yrityksellesi.

Yhteenveto & suosikkisivustomme tehdä (ilmaiset) kotisivut:

Kotisivujen tekeminen kaikilla yllä mainituilla palveluilla on siis varsin yksinkertaista.

Mutta, suurin osa lukijoistamme tässä vuosien varrella on päätynyt käyttämään ja tykkäämään Webnodesta ja Wixistä, kun he tekevät perus nettisivuja yritykselle tai muuhun totisempaan käyttöön. Ne ovat yksinkertaisia, mutta ammattimaisen näköisiä nettisivuja tuottavia palveluja.

Webnode ehkä se helpoin käyttää ja sieltä saa vielä suoraan .fi-verkkotunnuksia, mikäli päivität maksulliseen pakettiin. Käy siis kokeilemassa ainakin se: Webnode.fi. Siellä on myös suomenkielinen asiakaspalvelu.

Entä haluatko perustaa blogin? Silloin aloita WordPressillä – se on se “standardi” alusta bloggaamiselle tänä päivänä.

Tai jos mielessä on totisemman verkkokaupan perustaminen, silloin suosittelen aloittamaan täysin ammattikäyttöönkin soveltuvalla Shopifyllä.

Onko sinulla jotain sanottavaa yllä mainituista kotisivueditoreista? Tai muuta kysymystä kotisivujen tekemiseen liittyen? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

Kirjoittaja: Toimitus

Perustamon toimitus kirjoittelee oppaita bloggaamiseen, verkkokauppaan, markkinointiin ja kaikkeen siltä väliltä. Lisäksi uutisoidaan startup- ja yrittäjähenkisiä juttuja meiltä ja maailmalta.

Sinulle suositellut:

28 Comments

 1. Alice

  06.07.2016 at 20:41

  Hei. tosi hyvä kirjotus ja kiva kun jimbo oli myös koska googlen hakusanoilla ilmainen kotisivu tuo kyllä kaikki yleisimmät mm. wix ja weebly sekä worldpress mutta esim jimbon kaltaista ei suoraan löydy tai ei ole tullut vastaan.

  lähden ehkä kokeilemaan sitä kotisivu pohjanani. omasivu.jimbo.com kuullostaa myös hyvälle ja jos sivut toimivat ja blaa blaa blaa niin saatan sit ehkä ostaa domainin.

  kiitos!

  • Toimitus

   11.08.2016 at 16:08

   Kiitti kommentista ja kiva kun jutusta oli hyötyä!

 2. Angeliina

  31.12.2016 at 20:15

  Saako noista millekään sivulle laitettua webcamia???

  • Toimitus

   03.01.2017 at 21:04

   Käsittääkseni Webnodeen saisi jonkin widgetin, jonka kautta webcamin saisi streamaamaan nettisivulle. Kannattaa kysäistä heidän asiakaspalvelusta.

 3. Ritva

  07.04.2017 at 20:25

  Jos verkkosivut on rakennettu weeblyllä, voiko siihen jotenkin linkittää shopifyn verkkokaupan? Tai jos weeblyllä rakennettuun sivuun lisää weeblyn verkkokaupan, niin muuttuuko koko verkkosivu verkkokaupaksi?

  • Toimitus

   09.04.2017 at 18:31

   Jo olemassa oleville Weebly-sivuille voi upottaa yksittäisiä tuotteita helposti: https://www.shopify.com/buy-button/weebly

   Toiseen kysymykseen en osaa sanoa, kannattaa kysäistä heidän asiakaspalvelusta.

 4. SR

  17.05.2017 at 10:03

  Hei. Tosi hyödyllinen kirjoitus!

  Saako mihinkään näistä sivuista yhdistettyä facebookia, siten että sen sisältö pyörisi esimerkiksi ajankohtaista osiossa?

  • Toimitus

   18.05.2017 at 22:27

   Hei ja kiitos kommentista.

   Pikaisesti katsottuna pitäisi onnistua ainakin Webnodessa, Wixissä ja Weeblyssä. Kyseessä on siis Facebook Page Plugin joka sinne sivulle pitää integroida. Eli se tykkäysboksi, johon voi halutessaan laittaa sen feedin päälle, josta näkyy uusimmat päivitykset.

 5. Sanna

  02.07.2017 at 14:37

  Hei
  Löytyykö noista sellaista että kirjautuminen sivuille onnistuisi vain niille käyttäjille joille olen antanut salasanan? Haluaisin sivut lapselle blogia varten, jonne pääsy olisi siis vain rajatulla joukolla.

  • Toimitus

   05.07.2017 at 13:32

   Hei, ainakin Weeblyssä maksullisessa versiossa voi asettaa salasanan. Tosin, sinun käyttöösi saattaisi sopia WordPress.com parhaiten. Se on hyvä bloggaamiseen ja yksityisyysasetuksista voi asettaa sen vain tietyn joukon näkyville.

 6. Seppo Järvinen

  23.11.2017 at 10:02

  Tarkoitukseni on aloittaa kunnollisen näköinen kirjablogi, johon kirjoittaisin melko säännöllisesti kirja-arvosteluja. Blogin pitäisi olla sellainen, että lukija sen helposti läytää, tekijälle helppokäyttöinen jatkossakin sekä kuvien liittämisen mahdollisuus. Olen kokeillut monia, mutta yleensä tuloksena pettymys. Lähinnä se, että sivu näyttää kömpelöltä ja että uuteen vaiheeseen – kirjaan tms – on vaikea siirtyä. WordPress on tylsän näköinen. Useimilla sivuja tajoavilla ilmestyy samantie tarjous maksulliseen domainiin. Ei tee mieli maksaa edes kymppiä kuukaudessa mistään tekelesstä. Esimerkiksi kustantajat seuraavat tarkkaan nykyin kirjablogeja, kunhan vain löytävät sen sekalaisesta viidakosta. Miten levittää tietoa kirjaplogista? Omasivu ja blogi linevät kaksi ihan eri asiaa. Pitäisi olla myös linkitysmahdollisuus, vaikka Facebookiin. Mitä suosittelet? Ammattimaista taitoa ei ole kuin kirjoittamiseen. Tyylikkyys, yksinkertainen tehdä, monipuolinen. Kiitos avusta.

 7. Seppo

  10.12.2017 at 19:25

  Hyödyllisiä neuvoja ja selkeällä, virheettömällä suomella julkituotuja! Mutta entäs kun olisi valmiit kotisivut jo olemassa, mutta sellaisen operaattorin palvelussa, josta haluaisin irrottautua. Edellä käsitellyt palvelut eivät taida sallia ftp-siirtoa, vaan pitäisi luoda sivut uudestaan heidän editoreillaan? Löytyisikö jostain muunlaista ratkaisua?

  • Toimitus

   30.12.2017 at 18:49

   Kiitos palautteesta.

   Lyhyt vastaus: Pitää tehdä uudestaan näillä editoreilla.

   Vähän pidemmin ja nörtimmin: Jos nykyisillä sivuillasi on paljon artikkeleita/sivuja ja niihin saapuu paljon liikennettä Googlen kautta (tai muilta sivustoilta linkkien kautta), kannattaa tutustua mikäli olisi mahdollista tehdä ns. 301 uudelleenohjaus vanhalle sivustolle. Tämä tarkoittaa, että vanhalle sivustolle saapuva liikenne ohjattaisiin uudelle sivustolle, jotta et menetä vanhoja Google-sijoituksiasi ja liikennettä.

 8. Hensku

  10.01.2018 at 11:26

  Moi. Haluan yksinkertaiset ja mieluusti ilmaiset sivut oman taideportfolioni esittelyyn. Sivuille tulee kuvagallerioita sekä ehkä ainakin yksi video. Tekstiä tulee vain vähän, pääpaino ansioluettelossa.

  Toivoisin myös, että palvelun saa appina, sillä työskentelen myös ipadillä.

  Katselin tuota weeblyä. Voitteko suositella?

  Onko sen tuo ilmaisversio sopiva tällaiseen, vai onko pakko ostaa yrityspaketti? Minulla on toimintaani varten toiminimi. Mulla on aikaisemmat sivut wordpressillä, mutta en bloggaa, ja haluan yksinkertaistaa portfolioni ilmeen. Omaa domainia minulla ei ole, mutta voisin hankkia sellaisen, jos halvalla saa.

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:24

   Webnodessa on todella simppeleitä ja tyylikkäitä pohjia, eli soveltuu hyvin myös taideportfolioihin. Tai Weebly. Kannattaa kokeilla molemmat läpi ja valita se, joka itseä miellyttää.

   • Tasha

    14.11.2018 at 20:29

    Riittääkö siellä tila? Minäkin mietin kotisivun perustamista portfoliokäyttöön, mutta Webnodessa näyttäisi olevan 100 Mt:n sisältöraja.

 9. Jensku

  29.01.2018 at 20:08

  Hei! Haluaisin perustaa sivuston, josta löytyisi uudenlaisia laskureita (onhan noita jo nykyäänkin, mutta ihan eri sisällöllä). Toimiiko näistä mikään sellaiseen? Miten saisin laskurisivuston perustettua?

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:22

   Sori viive. Mitäköhän tarkoitat laskurisivustolla?

 10. Ehtel

  03.02.2018 at 21:02

  Hei! Sattumalta jouduin tänne ja onpas hyvä paikka! Olen etsinyt tietoja näistä kotisivun asioista, täällä kaikki nätisti selitetty.
  Ja semmosta haluasin tiedä, jos liian en kuormitta teidät – miehelläni on pieni yhden henken yritys ja vuoden on käytössä Office 365 -toimistopaketti Business Premium, sopimukseen sisältyy Office 365 verkkotunnuksen ylläpito.
  Joskus kymmenen vuotta sitten on ollut vaatimaton kotisivu, osoite http://www.elisanet.fi/yritys/, mutta se jossain vaihessa sekoili, olisi kuin kaapattu -yhdeydenotto ei toimi ja tule ilmoitus: ”Sivustoon ei saada yhteyttä
  Sivuston http://www.kiinnosti.com palvelimen IP-osoitetta ei löytynyt”. Sen kiinnosti.comin kansaa ei ole meillä mitään tekemistä!
  Se, mitä nyt haluaisin tieda: jos itse tehdä vaikkapa WEBNODEssa itse sivut, liitäko Elisa ne oman ylläpiton?
  Tai olisi parempi ihan eriksen toimiva uusi kotisivu itse suunitelmäna?
  Katsoin webnode.fi ja siellä se ”Ota yhteyttä” – tuleeko se yhteydenotto asiakkaalta minun henkilökohtaisen sähköpostiin, minkä olen jonnekin lisännyt?

  Se Elisan domainin ylläpito: https://yrityksille.elisa.fi/ohje/domain-yllapito-office-365

  Olisin kovin kiitollinen teille, jos jaksasitte lukea sen pitkän jutun ja antaa palautetta.

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:21

   Hei! Kuulostaa siltä, että olisi yksinkertaisinta unohtaa se teidän vanha paketti ja perustaa kokonaan uusi sivusto Webnodeen.

   Kyllä, voit lisätä Webnode-sivustolle joko yhteydenottolomakkeen (josta tulee sitten viestit ilmoittamaanne sähköpostiin) tai suoraan kirjoittaa sähköpostiosoitteenne sivustolle. Suosittelen mieluiten ilmoittamaan sähköpostiosoitteen. Asiakkaat yleensä haluavat nähdä mieluummin meiliosoitteen kuin yhteydenottolomakkeen.

 11. Make

  08.04.2018 at 19:41

  Webnodessa on kuukausittain datakatto, eli rajallinen määrä liikennettä. Ei siis sovi yritykselle. Onkohan noissa muissa?

  • Toimitus

   15.04.2018 at 11:56

   Webnode sopii nimenomaan yritykselle. Esim. MINI-paketissa on 3 gigatavua kuukaudessa. Uskon, että 95% pienyritysten kotisivuista ei saa edes tuota täyttymään. Jos ei vieläkään riitä, niin sitten voi päivittää Standard (10 GB/kk) pakettiin tai PRO-pakettiin (rajoittamaton liikenne).

 12. joppe

  04.03.2020 at 06:24

  Prestashop pohjainen verkkokauppa pitäisi siirtää jollekin muulle verkkokauppapohjalle, mikä olisi vaihtoehto?

 13. Ville

  15.05.2020 at 12:09

  Sivulleni tulisi paljon kuvia, jos tallennustila ei riitä. Onnistuuko jos kuvat (linkkien kera) tulevat toiselta sivulta, esimerkiksi kuvien säilytyspaikka nettisivulta?

 14. Ansku

  16.06.2020 at 10:58

  Kiitos! Olipa kiva ja hyvä listaus eri palveluntuottajista. Tiedän, että ilmaiseksi en varmasti tätä ominaisuutta saa, mutta osaatko neuvoa onko jollakin näistä palveluntarjojista valmiina elementteinä/ominaisuuksina sivustolle käyttäjähallintaa? Eli haluaisin rakentaa suljetun sivuston, jonne annetaan oikeuksia vain tietyille käyttäjille/tunnuksille. Onko jollain sivustopohjalla tämmöistä tarjota? Muuten en tarvitse erikoisia sivuostoja joten alusta asti itselle tehdyt sivut ovat vähän turhan hintavat, mutta tuo käyttäjähallinta olisi tärkeä olla.
  Kiitos paljon jo etukäteen!

 15. Eetu

  07.09.2021 at 19:15

  Mahtava kirjoitus!
  Kiitos paljon kun jaksoit nähdä vaivaa tutkimiseen ja kasasit nämä hyödylliset tiedot tähän!

 16. Paula Launonen

  15.10.2021 at 11:11

  Hei!
  Olen nyt muutaman viikon ajan opiskellut WordPress.com-järjestelmän käyttöä tarkoituksenani perustaa oma blogisaitti. Ihan hirveän hankalalta tuntuu – erittäin epäintuitiivinen proseduuri, eikä valmiista templateista löydy eleganttia vaihtoehtoa. Miksi suosittelette WordPressiä blogin perustamiseen? Aikoinaan tein pikku firmalleni kotisivut erittäin simppelillä (ja silti suht monipuolisella) kotimaisella Kotisivukoneella, jonka muistaakseni Elisa tai Fonecta osti. Nyt taidan kokeilla Webnodea; se vaikuttaa sopivan simppelille. Miksi tosiaan WordPressiä suosittelette, olisi mukava tietää perustelut.
  Ystävällisin terveisin
  Paula, viestintäkonsultti & toimittaja

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close