Markkinointi

Ilmaiset kotisivut – 5 parasta ilmaista kotisivukonetta [2018]

Kirjoittanut:

-

Mikäli sinulla ei ole vahvaa tietoteknistä osaamista, mutta haluat perustaa ilmaiset kotisivut, olet saapunut oikeaan artikkeliin.

“There’s no such thing as free lunch” käy sanonta, eli maailmassahan ei hirveästi ole ilmaisia lounaita tarjolla.

Ilmaisia kotisivuja tarjoavat palvelut eivät siis ole mitään hyväntekeväisyysorganisaatioita, vaan he myös haluavat jollain tavalla hyötyä sinusta.

Tällaiset yritykset hyötyvät käyttäjistään seuraavilla tavoilla:

 • ilmaisilla nettisivuilla näkyy pieni mainos, kuka palvelun tarjoaa
 • nettisivujen osoitteessa näkyy palveluntarjoaja (joka toimii myöskin tavallaan mainoksena), esim: http://sinun-yritys.palveluntarjoaja.com
 • he myyvät päivityspakettia, jolloin saat oman osoitteen, esim: http://www.sinun-yritys.com (yleensä plus-miinus 10 euroa kuukaudesssa)

Mikäli tällaiset pienet mainokset eivät häiritse, saat ilmaiset kotisivut pystyyn alta aikayksikön. Ja jos olet sivuihin tyytyväinen ja haluat niistä astetta ammattimaisemman näköiset, silloin yksinkertaisesti otat maksuvälineen esiin.

Alla listatut kotisivukoneet ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä eikä sinun tarvitse osata koodata tai tehdä muuta monimutkaisuuksia.

Listasimme 5 palveluntarjoajaa (1 suomenkielinen ja 4 englanninkielistä), jotka tarjoavat täysin ilmaisia nettisivuja ja helppokäyttöisiä kotisivukoneita.

Tässä tiivistettynä artikkelin sisältö:

 1. Webnode – suomenkielinen (myös .fi -verkkotunnukset saatavilla!)
 2. Wix – monipuolisin kotisivukone
 3. Weebly – helppokäyttöinen & minimalistisen tyylikäs
 4. Jimdo – “ihan OK” kotisivukone
 5. WordPress – bloggaajat huomio!

Käytännössä Wix, Weebly ja Jimdo ovat melko samankaltaisia kansainvälisiä kotisivukoneita. Webnode on niinikään kansainvälinen tekijä, mutta saatavilla myös suomeksi.

Tärkeimpänä asiana mainittakoon, että nämä kaikki tuottavat moderneja, ja responsiivisia nettisivuja – tarkoittaen, että ne näkyvät optimaalisesti niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin.

 

1. Suomenkieliset ilmaiset nettisivut tarjoava Webnode (paras & helpoin ratkaisu?)

Webnode on kansainvälinen yritys, jolla on miljoonia käyttäjiä. Heidän kotisivukoneensa on todella helppokäyttöinen ja niillä saa kotisivut ilmaiseksi hetkessä linjoille. Käytön helppoutta lisää se, että se on täysin suomenkielinen, sieltä löytyy suomenkielinen asiakaspalvelu sekä mahdollisuus saada ilmainen .fi -päätteinen verkkotunnus (vuodeksi, kun ostaa premium-paketin).

Valitset vain haluamasi sivupohjan lukuisista eri vaihtoehdoista (sieltä löytyy eri teemoilla olevia pohjia eri tyyppisillä yrityksille, yhdistyksille tai ihan vain yksityisille ihmisille):

ilmaiset nettisivut webnode

Ja näiden sivupohjien päälle voit sitten vain rakentaa omaa sisältöäsi – tekstiä, kuvia, videota jne.

Webnoden sivuihin saat lisättyä myös simppelin blogin, johon voit päivitellä yrityksesi kuulumisia tai asiakkaille hyödyllisiä artikkeleita.

Webnoden maksullinen versio (mikäli siihen päivität) maksaa alkaen vain 4,95 € / kk (sisältäen oman verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi). Tällä pääset eroon siitä webnode.fi -merkinnästä osoitteessasi ja saat oman verkkotunnuksen käyttöön.

Vuonna 2018 tulleen päivityksen myötä, Webnodella tehdyissä sivustoissa on myös SSL-suojaus, eli siihen nettiosoitteen alkuosaan tulee luotettavuutta herättävä S-kirjain, eli https:// …

Kokeile itse ja aloita sivun rakentaminen.

Tai lue lisää erillisestä Webnode-artikkelistamme!

 

2. Wix – monipuolisin kotisivukone vaativaan käyttöön

Wix.com taitaa olla maailman suosituin ilmainen kotisivukone, jolla käyttäjiä on huikeat yli 100 miljoonaa. Suomenkieltä ei ole tarjolla, mutta ainakin englanti ja ruotsi löytyy.

Voit rekisteröityä antamalla vain sähköpostiosoitteesi tai kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tilillä.

Tämän jälkeen palvelu opastaa sinut vaihe vaiheelta oman nettisivun tekemisessä. Voit valita valmiin sivupohjan ja alkaa vain täyttämään omia tekstejä, tietoja ja kuvia päälle. Voit valita joko “keinoälyä” käyttävän editorin (hieman sekava) tai sitten selkeämmän editorin, jonka käyttäminen on suoraviivaisen selkeää.

ilmaiset kotisivut wix

Wixissä on myös iso valikoima laadukkaita ja ilmaisia kuvia, joita voit käyttää sivuillasi. Tietty omat kuvat aina antavat uskottavamman kuvan yrityksestä, mutta eivät nuo Wixin kuvat pahitteeksi ole, mikäli itseltä ei sopivia löydy.

Kotisivujesi osoite tulee olemaan muodossa https://minun-sivu.wix.com/minun-sivu.

Sivujen rakentaminen heidän editorillaan on melko selkeää ja intuitiivista. Menet vain hiirelläsi ja klikkaat kohtaa, jota haluat muokata. Kun rakennat sivupohjaa, se on jo täynnä Wixin englanninkielistä esimerkkisisältöä, joten siihen on helppo lähteä vain kirjoittamaan omaa sisältöä päälle!

Ilman mainoksia ilmaiset sivut eivät tule. Oikeassa ylälaidassa on pieni mainos sekä sivun alalaidassa merkintä Wixistä. Mikäli haluat päästä Wix-mainoksista eroon ja oman verkkotunnuksen käyttöön, maksaa se alkaen n.

Wix on erittäin edistynyt kotisivukone, jossa on myös varsin hyvä bloginkirjoitusmahdollisuus sekä esimerkiksi ajanvaraussysteemi (yrittäjät huomio). Eli myös vaativalle käyttäjälle löytyy ominaisuuksia. Mutta, mikäli et tarvitse kovin teknisiä ratkaisuja, saattaa Wix vaikuttaa hieman monimutkaisemmalta, sekä sitten maksullisissa paketeissa kalliimmalta, kuin esimerkiksi Webnode.

Kokeile itse ja rakenna Wix-kotisivut tästä.

 

3. Weebly – tyylikäs ja helppokäyttöinen

Weebly.com tarjoaa myös ilmaista ja helppoa kotisivukonetta, jossa käyttöliittymä toimii englanniksi (ruotsikin löytyy, mutta ei vielä suomea).

Rekisteröidy Weeblyyn käyttäen joko sähköpostiosoitettasi ja keksimällä salasanan, tai vielä nopeammin käyttäen Google- tai Facebook-tiliäsi.

Weeblyssä on paljon yksinkertaisen tyylikkäitä sivupohjia, joita on niinikään todella helppo muokata sen editorilla. Näet tekemäsi muutokset suoraan ruudulla:

ilmainen kotisivu weebly

Saat hienot nettisivut rehellisesti sanottuna alle kymmenessä minuutissa. Tällöin nettisivujen osoite on minun-sivu.weebly.com – sivustolle tulee alalaitaan mainospalkki, jossa mainitaan, että sivut on toteutettu Weeblyllä.

Mikäli päätät ostaa palvelun, voit kytkeä siihen oman verkkotunnuksen, esim. Minun-sivu.com. Tällöin kustannukset ovat paketista riippuen, mutta halvimmillaan 7 euroa kuukaudessa ja pro-tason paketin saa 11 € / kk hintaan. Kuta kuinkin samanhintaisia nämä tässä artikkelissa mainitut palvelut ovat, mikäli ne päivittää maksulliseen versioon.

Suosittelemme, rakenna siis oma Weebly-sivustosi tästä.

 

4. Jimdo – ihan OK ilmainen kotisivukone

Jimdo.com on niinikään kansainvälinen jätti, joka tarjoaa ilmaisia kotisivuja. Kyseessä on saksalainen yritys, joka tarjoaa palveluaan mm. englanniksi ja ruotsiksi.

Ensivaikutelma kertoo, että sivupohjat ovat hieman vanhanaikaisemman näköisiä kuin yllä mainituissa palveluissa. Mutta homma toimii nopeasti ja selkeästi. Rekisteröityminen hoidetaan laittamalla sähköposti + salasana, sen jälkeen päätät nettisivujesi osoitteen, joka on muodossa:

http://sinun-sivu.jimdo.com

Kannattanee katsoa myös tämäkin läpi, mikäli se omaan silmään sopii. Itse kuitenkin suosittelemme mieluummin yllä olevia 3 vaihtoehtoa, eli kolmea tupla-weetä; Wixiä, Weeblyä ja Wednodea.

Mikäli päädyt Jimdoon ja päivität maksulliseen versioon, maksaa perusmalli 5 € / kk ja “bisnesmalli” 15 € / kk.

 

5. Ilmaiset kotisivut WordPressillä (bloggaajat huomio!)

WordPress on erittäin suosittu nettisivu- ja blogialusta. Se ei tosin ole aivan yhtä intuitiivinen käyttää kuin yllä mainitut kotisivukoneet. Mikäli aikeinasi on kirjoittaa paljon blogipostauksia nyt ja tulevaisuudessa, lienee järkevintä hypätä saman tien WordPressin ihmeelliseen maailmaan. Muista lukea juttumme myös blogin perustamisesta.

Mikäli kuitenkin etsit “staattisempia” ja graafisesti hienompia sivustoja yrityksellesi tai mille tahansa asialle, silloin kannattanee pysyä Wixissä, Webnodessa tai Weeblyssä.

WordPressistä on kahta eri versiota:

 • edistyneemmille käyttäjille WordPress.org, joka pitää asentaa ja ylläpitää webhotellissa (maksullinen)
 • aloittelijoille suunnattu WordPress.com, jossa voi aloittaa ilmaisen blogin/nettisivun, jolloin osoite on ilmaisversiossa muodossa https://minun-sivu.wordpress.com.

 

Yhteenveto

Kannattaa kokeilla kaikkia palveluita ja valita se, joka itseä miellyttää. Kuten todettua, kaikki tuottavat moderneja ja kaikille laitteille optimoituja nettisivuja, joten homman ei pitäisi mennä pieleen valitsi minkä tahansa.

Kaikkiin rekisteröityy hetkessä ja sivujen tekemiseenkään ei kauaa mene. Saat siis perushyvät ilmaiset nettisivut yritykselle, itsellesi tai vaikka kerhollesi linjoille varttitunnissa.

Mutta jos yhtä lähdetään suosittelemaan, mene ja rakenna sivustosi Webnode.fi:ssä. Jos tykästyt, saat suomalaisille markkinoille sopivan .fi -päätteisen verkkotunnuksen kaupan päälle, jos päivität maksulliseen versioon (joka maksaa vain sen 2 kahvikupin verran kuussa).

Näissä kaupoissa on myös verkkokauppaominaisuuksia, mutta emme suosittele kaupan rakentamista näiden pohjalle. Verkkokaupan rakentamiseen on olemassa maailman suosituin verkkokauppa-alusta, Shopify, joka on vain ja ainoastaan verkkokaupankäyntiin suunniteltu.

Kirjoittaja: Toimitus

Perustamon toimitus kirjoittelee oppaita bloggaamiseen, verkkokauppaan, markkinointiin ja kaikkeen siltä väliltä. Lisäksi uutisoidaan startup- ja yrittäjähenkisiä juttuja meiltä ja maailmalta.

Sinulle suositellut:

22 Comments

 1. Alice

  06.07.2016 at 20:41

  Hei. tosi hyvä kirjotus ja kiva kun jimbo oli myös koska googlen hakusanoilla ilmainen kotisivu tuo kyllä kaikki yleisimmät mm. wix ja weebly sekä worldpress mutta esim jimbon kaltaista ei suoraan löydy tai ei ole tullut vastaan.

  lähden ehkä kokeilemaan sitä kotisivu pohjanani. omasivu.jimbo.com kuullostaa myös hyvälle ja jos sivut toimivat ja blaa blaa blaa niin saatan sit ehkä ostaa domainin.

  kiitos!

  • Toimitus

   11.08.2016 at 16:08

   Kiitti kommentista ja kiva kun jutusta oli hyötyä!

 2. Angeliina

  31.12.2016 at 20:15

  Saako noista millekään sivulle laitettua webcamia???

  • Toimitus

   03.01.2017 at 21:04

   Käsittääkseni Webnodeen saisi jonkin widgetin, jonka kautta webcamin saisi streamaamaan nettisivulle. Kannattaa kysäistä heidän asiakaspalvelusta.

 3. Ritva

  07.04.2017 at 20:25

  Jos verkkosivut on rakennettu weeblyllä, voiko siihen jotenkin linkittää shopifyn verkkokaupan? Tai jos weeblyllä rakennettuun sivuun lisää weeblyn verkkokaupan, niin muuttuuko koko verkkosivu verkkokaupaksi?

  • Toimitus

   09.04.2017 at 18:31

   Jo olemassa oleville Weebly-sivuille voi upottaa yksittäisiä tuotteita helposti: https://www.shopify.com/buy-button/weebly

   Toiseen kysymykseen en osaa sanoa, kannattaa kysäistä heidän asiakaspalvelusta.

 4. SR

  17.05.2017 at 10:03

  Hei. Tosi hyödyllinen kirjoitus!

  Saako mihinkään näistä sivuista yhdistettyä facebookia, siten että sen sisältö pyörisi esimerkiksi ajankohtaista osiossa?

  • Toimitus

   18.05.2017 at 22:27

   Hei ja kiitos kommentista.

   Pikaisesti katsottuna pitäisi onnistua ainakin Webnodessa, Wixissä ja Weeblyssä. Kyseessä on siis Facebook Page Plugin joka sinne sivulle pitää integroida. Eli se tykkäysboksi, johon voi halutessaan laittaa sen feedin päälle, josta näkyy uusimmat päivitykset.

 5. Sanna

  02.07.2017 at 14:37

  Hei
  Löytyykö noista sellaista että kirjautuminen sivuille onnistuisi vain niille käyttäjille joille olen antanut salasanan? Haluaisin sivut lapselle blogia varten, jonne pääsy olisi siis vain rajatulla joukolla.

  • Toimitus

   05.07.2017 at 13:32

   Hei, ainakin Weeblyssä maksullisessa versiossa voi asettaa salasanan. Tosin, sinun käyttöösi saattaisi sopia WordPress.com parhaiten. Se on hyvä bloggaamiseen ja yksityisyysasetuksista voi asettaa sen vain tietyn joukon näkyville.

 6. Seppo Järvinen

  23.11.2017 at 10:02

  Tarkoitukseni on aloittaa kunnollisen näköinen kirjablogi, johon kirjoittaisin melko säännöllisesti kirja-arvosteluja. Blogin pitäisi olla sellainen, että lukija sen helposti läytää, tekijälle helppokäyttöinen jatkossakin sekä kuvien liittämisen mahdollisuus. Olen kokeillut monia, mutta yleensä tuloksena pettymys. Lähinnä se, että sivu näyttää kömpelöltä ja että uuteen vaiheeseen – kirjaan tms – on vaikea siirtyä. WordPress on tylsän näköinen. Useimilla sivuja tajoavilla ilmestyy samantie tarjous maksulliseen domainiin. Ei tee mieli maksaa edes kymppiä kuukaudessa mistään tekelesstä. Esimerkiksi kustantajat seuraavat tarkkaan nykyin kirjablogeja, kunhan vain löytävät sen sekalaisesta viidakosta. Miten levittää tietoa kirjaplogista? Omasivu ja blogi linevät kaksi ihan eri asiaa. Pitäisi olla myös linkitysmahdollisuus, vaikka Facebookiin. Mitä suosittelet? Ammattimaista taitoa ei ole kuin kirjoittamiseen. Tyylikkyys, yksinkertainen tehdä, monipuolinen. Kiitos avusta.

 7. Seppo

  10.12.2017 at 19:25

  Hyödyllisiä neuvoja ja selkeällä, virheettömällä suomella julkituotuja! Mutta entäs kun olisi valmiit kotisivut jo olemassa, mutta sellaisen operaattorin palvelussa, josta haluaisin irrottautua. Edellä käsitellyt palvelut eivät taida sallia ftp-siirtoa, vaan pitäisi luoda sivut uudestaan heidän editoreillaan? Löytyisikö jostain muunlaista ratkaisua?

  • Toimitus

   30.12.2017 at 18:49

   Kiitos palautteesta.

   Lyhyt vastaus: Pitää tehdä uudestaan näillä editoreilla.

   Vähän pidemmin ja nörtimmin: Jos nykyisillä sivuillasi on paljon artikkeleita/sivuja ja niihin saapuu paljon liikennettä Googlen kautta (tai muilta sivustoilta linkkien kautta), kannattaa tutustua mikäli olisi mahdollista tehdä ns. 301 uudelleenohjaus vanhalle sivustolle. Tämä tarkoittaa, että vanhalle sivustolle saapuva liikenne ohjattaisiin uudelle sivustolle, jotta et menetä vanhoja Google-sijoituksiasi ja liikennettä.

 8. Hensku

  10.01.2018 at 11:26

  Moi. Haluan yksinkertaiset ja mieluusti ilmaiset sivut oman taideportfolioni esittelyyn. Sivuille tulee kuvagallerioita sekä ehkä ainakin yksi video. Tekstiä tulee vain vähän, pääpaino ansioluettelossa.

  Toivoisin myös, että palvelun saa appina, sillä työskentelen myös ipadillä.

  Katselin tuota weeblyä. Voitteko suositella?

  Onko sen tuo ilmaisversio sopiva tällaiseen, vai onko pakko ostaa yrityspaketti? Minulla on toimintaani varten toiminimi. Mulla on aikaisemmat sivut wordpressillä, mutta en bloggaa, ja haluan yksinkertaistaa portfolioni ilmeen. Omaa domainia minulla ei ole, mutta voisin hankkia sellaisen, jos halvalla saa.

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:24

   Webnodessa on todella simppeleitä ja tyylikkäitä pohjia, eli soveltuu hyvin myös taideportfolioihin. Tai Weebly. Kannattaa kokeilla molemmat läpi ja valita se, joka itseä miellyttää.

 9. Jensku

  29.01.2018 at 20:08

  Hei! Haluaisin perustaa sivuston, josta löytyisi uudenlaisia laskureita (onhan noita jo nykyäänkin, mutta ihan eri sisällöllä). Toimiiko näistä mikään sellaiseen? Miten saisin laskurisivuston perustettua?

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:22

   Sori viive. Mitäköhän tarkoitat laskurisivustolla?

 10. Ehtel

  03.02.2018 at 21:02

  Hei! Sattumalta jouduin tänne ja onpas hyvä paikka! Olen etsinyt tietoja näistä kotisivun asioista, täällä kaikki nätisti selitetty.
  Ja semmosta haluasin tiedä, jos liian en kuormitta teidät – miehelläni on pieni yhden henken yritys ja vuoden on käytössä Office 365 -toimistopaketti Business Premium, sopimukseen sisältyy Office 365 verkkotunnuksen ylläpito.
  Joskus kymmenen vuotta sitten on ollut vaatimaton kotisivu, osoite http://www.elisanet.fi/yritys/, mutta se jossain vaihessa sekoili, olisi kuin kaapattu -yhdeydenotto ei toimi ja tule ilmoitus: ”Sivustoon ei saada yhteyttä
  Sivuston http://www.kiinnosti.com palvelimen IP-osoitetta ei löytynyt”. Sen kiinnosti.comin kansaa ei ole meillä mitään tekemistä!
  Se, mitä nyt haluaisin tieda: jos itse tehdä vaikkapa WEBNODEssa itse sivut, liitäko Elisa ne oman ylläpiton?
  Tai olisi parempi ihan eriksen toimiva uusi kotisivu itse suunitelmäna?
  Katsoin webnode.fi ja siellä se ”Ota yhteyttä” – tuleeko se yhteydenotto asiakkaalta minun henkilökohtaisen sähköpostiin, minkä olen jonnekin lisännyt?

  Se Elisan domainin ylläpito: https://yrityksille.elisa.fi/ohje/domain-yllapito-office-365

  Olisin kovin kiitollinen teille, jos jaksasitte lukea sen pitkän jutun ja antaa palautetta.

  • Toimitus

   12.03.2018 at 13:21

   Hei! Kuulostaa siltä, että olisi yksinkertaisinta unohtaa se teidän vanha paketti ja perustaa kokonaan uusi sivusto Webnodeen.

   Kyllä, voit lisätä Webnode-sivustolle joko yhteydenottolomakkeen (josta tulee sitten viestit ilmoittamaanne sähköpostiin) tai suoraan kirjoittaa sähköpostiosoitteenne sivustolle. Suosittelen mieluiten ilmoittamaan sähköpostiosoitteen. Asiakkaat yleensä haluavat nähdä mieluummin meiliosoitteen kuin yhteydenottolomakkeen.

 11. Make

  08.04.2018 at 19:41

  Webnodessa on kuukausittain datakatto, eli rajallinen määrä liikennettä. Ei siis sovi yritykselle. Onkohan noissa muissa?

  • Toimitus

   15.04.2018 at 11:56

   Webnode sopii nimenomaan yritykselle. Esim. MINI-paketissa on 3 gigatavua kuukaudessa. Uskon, että 95% pienyritysten kotisivuista ei saa edes tuota täyttymään. Jos ei vieläkään riitä, niin sitten voi päivittää Standard (10 GB/kk) pakettiin tai PRO-pakettiin (rajoittamaton liikenne).

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jatkamalla sivuston käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön. lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close